Název: Narovnání v trestním řízení
Další názvy: Settlement in criminal proceedings
Autoři: Řehoř, Petr
Vedoucí práce/školitel: Kybic, Petr
Oponent: Stočesová, Simona
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/15000
Klíčová slova: trestní právo;narovnání;restorativní justice;mediace;odklon;nová právní úprava
Klíčová slova v dalším jazyce: settlement;criminal proceedings;mediation;restorative justice;deflection;new legislation;criminal law
Abstrakt: Tuto práci jsem rozdělil na tři tématické okruhy ? nazývám je ?části?. Obsahem prvního okruhu jsou ?obecnosti?. Tedy popsání vývoje institutu narovnání, jeho zařazení do právní úpravy, atd. Druhým okruhem této práce jsou ?konkrétnosti?. Obsahově se jedná o kapitoly , které jsou zařazené v části 3 Narovnání de lege lata. Posledním okruhem této práce jsou zamyšlení, různé možné konstrukce nové právní úpravy a současně také rozpory, které v těchto konstrukcích vidím. Tématicky jsou obsažené v části 4 Narovnání de lege ferenda, kterou vlastně považuji za stěžejní část této práce. Protože jsem se snažil tuto práci udržet v rozsahu, který mi připadal rozumný, mnohokrát jsem se vyhnul popsání dalších variant či detailnějšímu rozpracování těch, které jsem uvedl. Narovnání, byť jej nazývám okrajovým institutem, má potenciál být zkoumáno mnohem podrobněji.
Abstrakt v dalším jazyce: The name of this diploma thesis is Settlement in Criminal Procedure. Settlement in criminal procedure (further known as SCP) is one of the diversions from criminal proceedings in czech legislation. This work is based on several essential questions and ideas. The most important questions are: Does SCP really work in the Czech Republic? ? In case it does not work, what might be the reason? ? Is it possible to keep current legislation of SCP ? ? If not (meaning if it is not possible), what should be a future legislation? The main idea which can be find in this diploma thesis is the idea of restorative justice. All the other ideas are based on the idea of restorative justice (either they do agree or they do not agree with it). The diploma is composed from six essential parts. Each part is divided in several chapters.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KTR)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
dp final.pdfPlný text práce414,27 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Rehor_vedouci_Kybic.pdfPosudek vedoucího práce967,81 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Rehor_oponent_Stocesova.pdfPosudek oponenta práce1,08 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Rehor_prubeh.pdfPrůběh obhajoby práce652,5 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/15000

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.