Název: Finanční analýza konkrétního podniku
Další názvy: Financial analysis of a selected company
Autoři: Hanes, Patrik
Vedoucí práce/školitel: Burešová, Veronika
Oponent: Hruška, Zdeněk
Datum vydání: 2015
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/18200
Klíčová slova: finanční analýza;účetní výkazy;krátkodobé závazky;finanční zdraví;rentabilita;zadluženost
Klíčová slova v dalším jazyce: financial analysis;financial statements;current liabilities;financial health;profitability;indebtedness this bachelor thesis is focused
Abstrakt: Předložená bakalářská práce je zaměřena na finanční analýzu společnosti Medical Equipment, s.r.o. Cíl této práce je zhodnocení finančního zdraví analyzovaného podniku ve sledovaných letech a následně navrhnutí konkrétních opatření vedoucí ke zlepšení kritických výsledků. V první části jsou uvedena teoretická východiska finanční analýzy nezbytné pro praktickou aplikaci. Finanční analýza slouží především ke komplexnímu zhodnocení finančního zdraví podniku. Druhá část je věnována představení analyzované společnosti, což je pro správnou interpretaci finanční analýzy stěžejní. Třetí část je věnována samotné finanční analýze a interpretaci jejích výsledků. Hlavními zdroji pro finanční analýzu jsou finanční výkazy za roky 2011 až 2014. Provedenou analýzou bylo zjištěno, že nejuspokojivějších výsledků bylo v oblastech likvidity, rentability a zadluženosti dosaženo v roce 2014, který je jako jediný ze sledovaných let ziskový. V poslední části práce předkládám opatření vedoucí ke zlepšení největších problémů společnosti. Největší problémy společnosti je výše krátkodobých závazků, výše krátkodobých pohledávek a nízká rentabilita. Navrhnutým řešením je splacení krátkodobých závazků ze zdrojů získaných prodejem sídla společnosti, vhodná motivace odběratelů k úhradě pohledávek a také je v práci poukázáno na oblasti, kde společnost plně nevyužívá potenciál trhu.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor thesis is focused on the financial analysis of the company Medical Equipment s.r.o. The objective of this work is evaluate the financial health of the company in the monitored years. The first section provides the theoretical basis of the financial analysis. Financial analysis is primarily used to evaluate the financial health of the company. The second part contains the presentation of the analyzed company. The third part talks about financial analysis and interpretation of its results. The main sources used for the financial analysis are financial statements of the company. By the analysis was found that the most satisfying results were achieved in 2014. In the last part I present measures to improve the company's biggest problems. The biggest problems are high value of short-term liabilities, high value of short-term receivables and low profitability. Solution is to repay short-term liabilities by the money obtained by selling the company's headquarters, suitable motivation of buyers to pay invoices and I also point out areas where the company does not fully utilize the potential of the market.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace_Patrik_Hanes_K12B0223P.pdfPlný text práce1,17 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci-bp pv hanes.pdfPosudek vedoucího práce661,95 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent-bp po hanes.PDFPosudek oponenta práce1,06 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba-ob hanes.PDFPrůběh obhajoby práce285,21 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/18200

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.