Název: Neverbální komunikace
Další názvy: Nonverbal communication
Autoři: Cinková, Ivona
Vedoucí práce/školitel: Szachtová, Alena
Oponent: Kubíková, Kateřina
Datum vydání: 2015
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/19904
Klíčová slova: pedagogická komunikace;verbální komunikace;neverbální komunikace;gestikulace;mimika;proxemika;haptika;posturologie;úprava zevnějšku;výzkumné šetření;dotazník;pozorování.
Klíčová slova v dalším jazyce: pedagogical communication;verbal communication;nonverbal communication;gesticulation;facial expression;proxemics;haptics;posturology;makeover;research survey;questionnaire;observation.
Abstrakt: Diplomová práce je vypracována za účelem poskytnout čtenářům, především pedagogům, informace o neverbální komunikaci jako takové a především je seznámit se zjištěnými výsledky zkoumání. Praktická část je věnována tomu, jaké neverbální prostředky ve vyučovací jednotce používají čeští pedagogové středních škol, zda si je sami uvědomují a jak jejich neverbální projevy vnímají samotní žáci. Kvantitativní výzkumné šetření je dále doplněno i o kvalitativní zkoumání. Výsledky daného šetření by mohly učitelům pomoci lépe proniknout do problematiky neverbální komunikace a lépe se v ní také orientovat.
Abstrakt v dalším jazyce: The thesis is elaborated towards provide to readers especially to educationists information of nonverbal communication and acquaint them mainly with identified results of research. Practical part of thesis is dedicated to nonverbal resources which Czech educationists are using during their lessons in secondary school and if they realize it and how students are perceiving their nonverbal expressions. The quantitative research survey is further extended by qualitative investigation. Results of this survey could help teachers to better understanding the issue of nonverbal communication and better orientated in that issue.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KPS)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP - Cinkova.pdfPlný text práce3,43 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci-Cinkova - vedouci.pdfPosudek vedoucího práce247,48 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent-Cinkova - oponent.pdfPosudek oponenta práce371,82 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba-Cinkova - prubeh obhajob.pdfPrůběh obhajoby práce153,03 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/19904

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.