Title: Vůně Francie (Les Parfums de la France)
Other Titles: The sences of France
Authors: Frumertová, Zuzana
Advisor: Nováková, Sylva
Issue Date: 2015
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/19920
Keywords: parfém;gabrielle chanel;čich;gastronomie;chuť
Keywords in different language: perfume;gabrielle chanel;olfactory sense;gastronomy;gustative sense
Abstract: Prace se zaměřuje na vysvětlení, co je to parfém jakožto tekutina ve flakonce a zároveň na francouzské vůně, které se vypařují z tamních talířů. Kdy, kde a jak vznikal, až po parfém jak jej známe dnes. Jaké jsou základní vonné složky, co je to pyramida vůní, jak se parfém dělí a jak se dělí jeho vůně. Dozvídáme se také něco o jedné z nejznámějších ikon francouzského parfému a to o Gabrielle (Coco) Chanel. Dále se přesouváme k poznatkům o francouzské kuchyni v některých regionech, která je svým stylem a svou rozdílností celosvětově známá a v roce 2010 byla dokonce zapsána do UNESCA.
Abstract in different language: This work explains what is a perfume as a sensation in a flacon and also which aromas can be smelled from a French dish. When, where and how in was formed until the perfume as we know it today. Which are the basic odorous components, what is the pyramid of scents, how is a perfume divided and how is divided it´s fragrance. We find out about a life of Coco Chanel, one of the most remarkable women in the perfume and fashion industry. Then, we move on to knowledge about the French cuisine in some regions, which was put on the UNESCO list in 2012 because of its style and diversity.
Rights: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Appears in Collections:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KRF)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ZBP_Frumertova_Zuzana.pdfPlný text práce1,06 MBAdobe PDFView/Open
vedouci-Pos Frumertova Novak ved.pdfPosudek vedoucího práce781,47 kBAdobe PDFView/Open
oponent-Pos Frumertova Mudroch opon.pdfPosudek oponenta práce704,86 kBAdobe PDFView/Open
obhajoba-Obh Frumertova.pdfPrůběh obhajoby práce190,78 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/19920

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.