Název: Současná emigrace z RF do ČR - míra adaptace na českou kulturu
Další názvy: Novadays emigration from Russian Federation to Czech Republic - adaptation in Czech
Autoři: Rybková, Jevgenija
Vedoucí práce/školitel: Pešková, Michaela
Datum vydání: 2015
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/19942
Klíčová slova: emigrace;cizinci;česká republika;míra adaptace;nejčastější chyby;učebnice pro cizince;svátky a tradice;demografická situace;práce;vzdělávaní.
Klíčová slova v dalším jazyce: emigration;foreigners;czech republic;adaptation extent;frequent mistakes;workbooks for foreigners;holidays and traditions;demographic situation;job;education
Abstrakt: Práce se zabývá současnou emigraci z Ruské federace do České republiky. Zaměřuje se na ruskojazyčné cizince, kteří do České republiky přijíždějí z různých důvodu. Diplomová práce pojednává o tom, do jaké míry se lze adaptovat v jiné zemi, s jakými problémy se potýkají cizinci, jaké zvyky dodržuji apod. Nedílnou součásti práce je demografická situace, podmínky pro získání v České republice trvalého pobytu, občanství. V práci je také zkoumáno vzdělávání cizinců, jejich nejčastější chyby v českém jazyce. Diplomová práce předkládá pohled na současnou emigraci ruskojazyčných cizinců.
Abstrakt v dalším jazyce: The thesis deals with emigration from the Russian Federation to the Czech Republic. It is focused on Russian-speaking foreigners coming to the Czech Republic from various reasons. The thesis discusses an extent to which it is possible to adapt in foreign countries, problems that foreigners have to deal with, what traditions they keep following, etc. An integral part of the thesis is demographic situation, conditions for getting permanent residence or citizenship in the Czech Republic. The thesis also includes studies about education of foreigners and their most frequent mistakes in Czech language. The thesis presents situation of nowadays emigration of Russian-speaking foreigners.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KRF)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
diplomova prace_Jevgenija Rybkova.pdfPlný text práce2,2 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci-Pos DP Rybkova Pesk ved.pdfPosudek vedoucího práce1,46 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent-Pos DP Rybkova Sov opon.pdfPosudek oponenta práce671,42 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba-Obh DP Rybkova.pdfPrůběh obhajoby práce267,12 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/19942

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.