Název: Vliv metodiky měření vybraných úchylek tvaru a polohy ve firmě ASTRO KOVO PLZEŇ s.r.o.
Další názvy: Influence of methodology measuring of selected deviations of shape and position in the company ASTRO KOVO PLZEŇ s.r.o.
Autoři: Holub, Nikola
Vedoucí práce/školitel: Melichar, Martin
Oponent: Pospěch, Zdeněk
Datum vydání: 2015
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/20386
Klíčová slova: kruhovitost;válcovitost;drsnost;odchylka;měření;stroj;součást;povrch;přesnost;vlna;upnutí;dotek;analýza;filtrování;frekvence
Klíčová slova v dalším jazyce: roundness;cylindricity;roughness;deviation;measurement;machine;part;surface;accuracy;undulation;chucking;contact;analysis;filtering;frequency
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá měřením odchylek tvaru - hlavně válcovitostí a kruhovitostí a drsnosti povrchu. Vybrané součásti jsou měřeny na rozdílných strojích, odlišných přesností, za užití různých metodik měření. Důraz je kladen na využití moderního kruhoměru od firmy Taylor Hobson Ltd., který byl nově v tomto roce zakoupen univerzitou. Výsledná data jsou porovnána a analyzována s ohledem na technologii výroby. Součástí práce je i technicko - ekonomické hodnocení, porovnávající náklady na měření odchylky kruhovitosti dílů buď externě nebo na případně zakoupeném kruhoměru Surtronic R80 přímo ve firmě zadavatele.
Abstrakt v dalším jazyce: Diploma thesis deals with a measuring of shape deviations - especially with roundness and cylindricity and surface roughness. Chosen parts are measured on different machines with diverse accuracy and using a different methodology of measurement. The accent is set on use of a modern roundness instrument made by company Taylor Hobson Ltd., which was bought this year by university. Resulting dates are compared and analyzed with reference to production technology. A part of the thesis is also a technical economic evaluation which compares a cost for a measuring of roundness either external or directly in the company of submitter of diploma thesis on eventually bought roundness instrument Surtronic R80.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KTO)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Nikola Holub.pdfPlný text práce5,81 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci-Hodnoceni DP - Holub Nikola.PDFPosudek vedoucího práce850,74 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent-Oponentni posudek DP_Holub.pdfPosudek oponenta práce74,57 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba-Prubeh obhajoby - Holub.PDFPrůběh obhajoby práce600,74 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/20386

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.