Název: Geometrické procházky
Další názvy: Geometric walking
Autoři: Šellerová, Lenka
Vedoucí práce/školitel: Tomiczková Světlana, RNDr. Ph.D.
Oponent: Honzík Lukáš, PhDr. Ph.D.
Datum vydání: 2016
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/23634
Klíčová slova: země;geoid;sféra;elipsoid;rovina;geografická zobrazení;geografická zkreslení;mapa;měřítko;buzola;gps;google earth;vzdálenost;výška;objem;obsah;geometrická zobrazení;identita;osová souměrnost;posunutí;rotace;středová souměrnost;stejnolehlost;shodné zobrazení;podobné zobrazení;mozaiky;rotační plocha;válcová plocha;kuželová plocha;paraboloid;anuloid.
Klíčová slova v dalším jazyce: earth;geoid;sphere;ellipsoid;plane;geographic representation;geographic bias;map;scale;compass;gps;google earth;distance;height;volume;content;geometric representation;identity;axial symmetry;translation;rotation;central symmetry;homothety;congruent;similar views;mosaics;rotary surface;cylindrical surface;conical surface;parabolic surface;torus.
Abstrakt: Práce je zaměřena na mezipředmětové vztahy mezi matematikou a geografií a slouží k výuce nadanějších žáků na gymnáziích. Hlavním cílem je prohloubit znalosti v oblasti geografie a ukázat žákům možnosti využití geometrie v praktickém životě. Práce je rozdělena do čtyř procházek, z nichž každá obsahuje část teoretickou a praktickou a součástí každé procházky je i pracovní list. V každé procházce žáci využívají GPS a Google Earth k zdokumentování prošlé trasy.
Abstrakt v dalším jazyce: The work is focused on the inter-relationships between mathematics and geography and used to teach more talented pupils in secondary schools. The main aim is to deepen knowledge of geography and show pupils possibilities of geometry in everyday life. The work is divided into four separate walks of which contains theoretical and practical parts with each also containing a worksheet. In every walk students use GPS and Google Earth to document the Track.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KMA)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Sellerova.pdfPlný text práce13,7 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PO_Sellerova.pdfPosudek oponenta práce327,31 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PV_Sellerova.pdfPosudek vedoucího práce160,83 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
P_Sellerova.pdfPrůběh obhajoby práce71,47 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/23634

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.