Název: Využití didaktických pomůcek na Odborné škole výroby a služeb v Plzni
Další názvy: The use of teaching aids at Vocational school of production and services in Pilsen
Autoři: Václavek, Michal
Vedoucí práce/školitel: Krotký Jan, Mgr. Ph.D.
Oponent: Mach Petr, PaedDr. CSc.
Datum vydání: 2016
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/24499
Klíčová slova: didaktické prostředky;učební pomůcky;tecnické výukové prostředky;odborná škola;výuka.
Klíčová slova v dalším jazyce: didactic resources;learning tools;technical teaching resources;vocational school;teaching.
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá didaktickými prostředky. Kromě obecných informací o této problematice se věnuje konkrétnímu použití didaktických pomůcek na Odborné škole výroby a služeb v Plzni. Práce je rozdělena na dvě části, část teoretickou a část praktickou. Teoretická část práce je dále rozdělena na čtyři hlavní kapitoly. První z nich popisuje vývoj didaktických prostředků v historii. Druhá kapitola se zabývá charakteristikou didaktických prostředků obecně. Třetí kapitola je nejrozsáhlejší, a je v ní uvedena klasifikace didaktických prostředků. Ty jsou rozděleny na nemateriální didaktické prostředky, mezi které patří metody a organizační formy výuky, a materiální didaktické prostředky, kde jsou popsány učební pomůcky a technické výukové prostředky. Poslední kapitola z teoretické části se věnuje Odborné škole výroby a služeb. Praktická část práce se zabývá výzkumným šetřením na Odborné škole výroby a služeb v Plzni. Prostřednictvím rozhovorů s učiteli bylo zjišťováno, jak efektivně jsou využívány didaktické pomůcky při výuce.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachalor´s thesis deals with different types of didactic resources. In addition to general information on this issue, this work is dedicated to a specific use of didactic tools at the Vocational School of production and services in Pilsen. The work is divided into two parts, the theoretical and the practical. The theoretical part is further divided into four main chapters. The first one describes the development of didactic resources in history. The second chapter deals with the characteristics of didactic resources in general. The third chapter is the largest, and in it, the classification of didactic resources is mentioned. These resources are divided into intangible didactic resources that include methods and organizational forms of teaching and material didactic resources, where technical teaching resources and learning tools are described. The last chapter of the theoretical part is devoted to Vocational School of production and services. The practical part deals with a research at the Vocational School of production and services in Pilsen. Through interviews with teachers, it was determined how effectively didactic resources are used in the classroom.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KMT)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
VYUZITI DIDAk. POMUCEK NA ODBORNE SK. VYROBY A SLUZEB V PLZNI bakalarska prace - Michal Vaclavek.pdfPlný text práce3,38 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP - Hodnoceni vedouciho_Vaclavek.pdfPosudek vedoucího práce157,86 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Posudek Vaclavek221.pdfPosudek oponenta práce517,15 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Vaclavek protokol274.pdfPrůběh obhajoby práce193,5 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/24499

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.