Název: Tribologické vlastnosti nanokompozitních organicko-anorganických povlaků
Další názvy: Tribological properties of nanocomposite organic-inorganic coatings
Autoři: Rádl, Karel
Vedoucí práce/školitel: Bláhová Olga, Doc. Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2017
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/26934
Klíčová slova: bramborový škrob;glycerol;montmorillonit;bentonit;kaolin gii;odpadní papír;nanoindentace;vysušitelnost;tribologická zkouška.
Klíčová slova v dalším jazyce: potato starch;glycerol;montmorillonite;bentonite;kaolingii;waste paper;nanoindentation;dryness;tribological test.
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá přípravou a hodnocením orga-nicko-anorganických povlaků a fólií s různými druhy plniv, které by mohly být pouţitelné v oblasti obalové techniky. Hlavním cílem je vybrat z palety vybraných plniv nejvhod-nější alternativu. Práce je zaměřena především na porovnání vlastností a vhodnosti pouţití plastických a neplastických plniv.
Abstrakt v dalším jazyce: The diploma thesis deals with the preparation and evaluation of organic-inorganic coatings and films with different types of fillers, which could be used in the field of packaging tech-nology. The main objective is to select the most suitable al-ternative from a selection of selected fillers. The work is mainly focused on comparison of properties and suitability of plastic and non-plastic filling.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KMM)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomova prace - Tribologicke vlastnosti nanokompozitnich organicko _ anorganickych povlaku.pdfPlný text práce4,85 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
posudek - RADLx.pdfPosudek oponenta práce1,78 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
hodnoceni - RADL.pdfPosudek vedoucího práce135,03 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BK - RADL.pdfPrůběh obhajoby práce608,83 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/26934

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.