Název: Postoj učitelů a vedení školy ke smyslu supervize na ZŠ
Další názvy: Attitude of teachers and school leaders to terms of supervision at the primary school
Autoři: Panovcová, Michaela
Vedoucí práce/školitel: Kosíková Věra, PhDr. et PaedDr. Ph.D.
Oponent: Holeček Václav, PhDr. Ph.D.
Datum vydání: 2017
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/28578
Klíčová slova: supervize;podpora;supervize na zš;supervizor;pedagog;ředitel;učitelství
Klíčová slova v dalším jazyce: supervision;support;supervision at the primary school;supervisor;pedagogue;headmaster;teaching profession
Abstrakt: Tato diplomová práce se nazývá Postoj učitelů a vedení školy ke smyslu supervize na ZŠ a je rozdělena do dvou částí. Teoretická část seznamuje především odbornou veřejnost s pojmem a pojetím supervize v obecném měřítku, přibližuje její formy, důležitost kontraktu a nabízí možné instituce, které ji poskytují. Následně vymezuje supervizi v kontextu školy, popisuje role jednotlivých účastníků procesu supervize a upozorňuje na překážky, které se mohou naskytnout. V rámci výzkumného šetření se práce zabývá hlavní otázkou, jak je pojem supervize ukotven v povědomí pedagogů a ředitelů základních škol a zda se možnosti supervize využívají. Následně zjišťuje míru informovanosti pedagogů a ředitelů o významu a možnostech supervize a nejčastější důvod jejího využití.
Abstrakt v dalším jazyce: This diploma thesis is called Attitude of teachers and school leaders to terms of supervision at the primary school and is divided into two parts. The theoretical part acquaints mainly specialized public with the term supervision and its concept in general scale, approaches its forms, the importance of contract and offers possible institutions, which provide it. Furthermore, it delimits the supervision in the context of school, describes role of individual participants of the supervision process and forewarns about obstacles which may occur. In the scope of the research framework, the thesis deals with the main question, which is how is the term supervision attached in the subconscious of pedagogues and headmasters of elementary schools and if the possibilities of supervision are utilized. Subsequently, it inquires the scope of awareness of pedagogues and headmasters of importance and possibilities of supervision and of the most common way of its application.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KPS)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_PANOVCOVA .pdfPlný text práce2,27 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Panovcova - vedouci.pdfPosudek vedoucího práce404,15 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Panovcova - oponent.pdfPosudek oponenta práce570,86 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Panovcova - prubeh obhajob.pdfPrůběh obhajoby práce118,28 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/28578

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.