Název: Referenční návrh řízení 3-fázového BLDC motoru
Další názvy: 3-phase BLDC motor control reference design
Autoři: Veselý, Sebastian
Vedoucí práce/školitel: Krist Petr, Ing. Ph.D.
Oponent: Dresler Tomáš, Ing.
Datum vydání: 2017
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/28818
Klíčová slova: automotive;blcd motor;ec motor;hallovy senzory;indukované napětí;komutace;magnetický tok;mikrokontrolér;ovladač;permanentní magnety;pmsm motor;rotor;stator.
Klíčová slova v dalším jazyce: automotive;bldc motor;commutation;driver;ec motor;hall sensors;induced voltage magnetic flux;microcontroller;pernament magnets;pmsm motor;rotor;stator.
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá návrhem elektronického zařízení pro řízení 3fázového BLDC motoru. Cílem práce je vytvořit dvě desky tištěného spoje zajištující všechny potřebné signály pro řízení motoru a komunikaci s využití několika rozhraní. Pro takto navržené a vyrobené zařízení, pak dále vytvořit řídicí algoritmus umožnující řízení motoru a komunikaci s rovněž vytvořenou aplikací na počítači. V práci jsou představeny vhodné metody řízení pro BLDC motor a dále je realizován návrch obou desek tištěného spoje. Výsledky této práce tedy umožnují realizovat zařízení, na kterém bude využita jedna z metod řízení.
Abstrakt v dalším jazyce: This master thesis deals with a design of an electrical device for 3-phase BLDC motor control. The primary focus of the master thesis is to create two circuit boards that provides all the essential signals for the motor control and communication using several interfaces. Once the device design and production is completed, the main goal is to create an algorithm for the motor control and communication with created computer application. The master thesis further focuses on several suitable methods for BLDC motor control and the design of both printed circuit boards. The results of this master thesis therefore allow the production of the device for which one of the motor control method can be used.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KAE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Referencni_navrh_rizeni_3fazoveho_BLDC_motoru-Sebastian_Vesely.pdfPlný text práce1,63 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
070837_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce328,92 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
070837_oponent.pdfPosudek oponenta práce440,02 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
070837_hodnoceni.pdfPrůběh obhajoby práce176,42 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/28818

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.