Název: Využití technologií v rámci školních poznávacích zájezdů
Další názvy: Use of technologies for school educational excursions
Autoři: Jirků, Lenka
Citace zdrojového dokumentu: HONZÍKOVÁ, Jarmila a Petr SIMBARTL, eds. Olympiáda techniky Plzeň 2018: Sborník abstraktů z mezinárodní studentské odborné konference: 22.5.–23.5. 2018 Vienna House Easy Pilsen. 1. vyd. Plzeň: Západočeská univerzita v Plzni, 2018, s. 43. ISBN 978-80-261-0793-4.
Datum vydání: 2018
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: konferenční příspěvek
conferenceObject
URI: http://www.zcu.cz/export/sites/zcu/pracoviste/vyd/online/ot2018-abstracts.pdf
http://hdl.handle.net/11025/29869
http://files.olympiadatechniky.cz/ot2018-abstracts.pdf
ISBN: 978-80-261-0793-4
Klíčová slova: informační a komunikační technologie;mobilní učení;školní poznávací zájezd;turistika;e-turistika
Klíčová slova v dalším jazyce: information and communication technologies;mobile learning;school educational excursion;tourism;e-tourism
Abstrakt: Diplomová práce je zaměřena na využití technologií v rámci školních poznávacích zájezdů. Cílem práce je představit možnosti využití technologií v cestovním ruchu s ohledem na věkovou skupinu žáků základních a středních škol a poznatky aplikovat na konkrétní projekt zaměřený na školní poznávací zájezd. Technologie pronikají do všech oblastí lidské činnosti, tedy i do vzdělávání. Školní poznávací zájezd, lze zařadit mezi exkurze, které jsou součástí výchovně vzdělávacího procesu. Možnosti využití technologií při něm jsou pak takřka neomezené. Byl zrealizován projekt, který bude mít roli zábavného pomocníka, který žákům nevšední a neformální formou předá ucelené poznatky o navštívených místech během školního poznávacího zájezdu. Jeho výstupem jsou webové stránky (www.projekt42.adlib.cz) a pracovní materiály k nim, s nimiž žáci za pomocí ICT pracovali. Projekt byl realizován pro žáky nižšího gymnázia. Obsažené informace v něm mají obecný charakter a lze jej tak využít i pro podobné zájezdy pořádané do Anglie. Jeví se i jako vhodný doplňkový materiál při výuce.
Abstrakt v dalším jazyce: The thesis is focused on the use of technology used during the school sightseeing trips. The aim of the thesis is to introduce the possibilities of using technologies in tourism, with respect to the age group of primary and secondary school pupils, and to apply the knowledge to a specific project focused on a school sightseeing trip. Technology penetrates all areas of human activity, including education. A school sightseeing tour can be included among the excursions that are part of the educational process. The possibilities of using the technology are almost unlimited. A project has been carried out, which will be a fun aid and which will give pupils an unusual and informal form of knowledge about the places visited during a school sightseeing trip. Its output is a website (www.projekt42.adlib.cz), and the working materials for it, where pupils worked with it, and with the aid of ICT. The project was implemented for lower secondary school pupils. The information contained therein is of a general nature, and can be used for similar trips to England. It also appears to be usable as suitable supplementary material for teaching.
Práva: © Západočeská univerzita v Plzni
Vyskytuje se v kolekcích:Olympiáda techniky Plzeň 2018
Olympiáda techniky Plzeň 2018

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Jirku.pdfPlný text354,3 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/29895

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.