Název: Administrativně správní vývoj správního obvodu ORP Stod
Další názvy: Administrative development of the municipality with Extended powers Stod
Autoři: Smejkal, Filip
Vedoucí práce/školitel: Novotná Marie, Doc. RNDr. CSc.
Oponent: Matušková Alena, Doc. PaedDr. CSc.
Datum vydání: 2018
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/32308
Klíčová slova: správní vývoj;administrativně;orp stod;členění;správní obvod;obec
Klíčová slova v dalším jazyce: administrative development;administratively;municipality with extended powers stod;classification;administrative district;municipality
Abstrakt: Tato bakalářská práce se zabývá administrativně správním vývojem správního obvodu ORP Stod, a to od roku 1920 do současnosti. První část práce je zaměřena na pojmy související se správním vývojem a s okolnostmi týkajícími se vymezeného území. Také je zde popsán administrativně správní vývoj v ČR od roku 1921 do současnosti. V praktické části je popsán administrativní vývoj současného území správního obvodu ORP Stod od roku 1921 do současnosti a vývoj územních změn jednotlivých obcí od roku 1921 do roku 2013, kde byla zjištěna stabilnost hranic těchto obcí. Pro přehlednost jsou některé výsledky uvedeny pomocí mapových výstupů vytvořených v programu ArcGIS či pomocí tabulek.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor thesis deals with administrative development of the administrative district municipality with extended powers Stod., from 1921 until today. The first part of the thesis is focused on the concepts of administrative development and circumstances concerning the defined area. Administrative developments in the Czech Republic from 1920 until present also described.in the first part. The practical part describes the administrative development of the current territory of the administrative district of the district with extended powers Stod from 1920 until present and the development of territorial changes of individual municipalities from 1921 to 2013, where the stability of the boundaries of these municipalities were established. For clarity, some results are reported by using map outputs created in ArcGIS or using tables.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KGE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Filip Smejkal.pdfPlný text práce14,35 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Smejkal.PDFPosudek oponenta práce626,32 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Smejkal_0.PDFPosudek vedoucího práce562,29 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Smejkal_1.PDFPrůběh obhajoby práce213,08 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/32308

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.