Název: IoT technologie pro Smart City
Další názvy: IoT technology for Smart City
Autoři: Vaněk, Kryštof
Vedoucí práce/školitel: Šíma Karel, Ing.
Oponent: Partingl Martin, Ing.
Datum vydání: 2018
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/33001
Klíčová slova: iot;smart city;iot telekomunikace;protokoly;environmentální parametry;detekce blesků
Klíčová slova v dalším jazyce: iot;smart city;iot telecommunication;protocols;environmental parameters;lightning detection
Abstrakt: Práce je zaměřená na aktuálně využitelné technologie v oblasti Internetu věcí se zaměřením na aplikace ve Smart City. Obsahuje přehled aktuálně dostupných síťových řešení vhodných jak pro zařízení s přístupem k síťovému napájení, tak pro zařízení s omezenými energetickými prostředky. Dále je rozebrán výběr některých metod přenosu a zpracování získaných dat, společně s přehledem běžně sledovaných parametrů prostředí a principů jejich měření. V praktické části je realizován vývoj detekčního systému atmosferické výbojové aktivity, založeného na integrovaném senzoru blesků AS3935. Následuje zhodnocení dosažených výsledků a návrhu možných výhledů dalšího vývoje tohoto systému.
Abstrakt v dalším jazyce: This thesis is focused on currently utilisable technology in the field of Internet of Things, focused on application in Smart City. Part of its content is a survey on available networking solutions suitable both for devices with access to grid power and those with limited energy resources. A selection of data transfer and processing methods is also included together with an outline of commonly measured environmental parameters and their measurement principles. In the implementation part an atmospheric discharge detection system is being developed. The system is based on integrated lightning detection chip AS3935. The description of system development is followed by evaluation of achieved results and suggestion of possible prospects for further system development.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Zaverecna_prace.pdfPlný text práce4,17 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
074954_oponent.pdfPosudek oponenta práce307,39 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
074954_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce339,15 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
074954_hodnoceni.pdfPrůběh obhajoby práce156,59 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/33001

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.