Název: Social enterprises in the Czech Republic: selected aspects
Další názvy: Sociální podniky v České republice: vybrané aspekty
Autoři: Taušl Procházková, Petra
Machová, Kristýna
Citace zdrojového dokumentu: TAUŠL PROCHÁZKOVÁ, P., MACHOVÁ, K. Social enterprises in the Czech Republic: selected aspects. In: Proceedings of the 8th International Conference Innovation Management, Entrepreneurship and Sustainability. Praha: Oeconomica, 2020. s. 622-633. ISBN 978-80-245-2378-1.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Oeconomica
Typ dokumentu: konferenční příspěvek
conferenceObject
URI: http://hdl.handle.net/11025/37046
ISBN: 978-80-245-2378-1
Klíčová slova: sociální podnik;bariéry sociálního podnikání;manažerské nástroje
Klíčová slova v dalším jazyce: social enterprise;barriers of social entrepreneurship;tools of management
Abstrakt: Hlavním cílem tohoto článku je přispět novými poznatky k dostupným znalostem týkající se charakteristiky sociálních podniků v České republice. Zvláštní pozornost je věnována vybraným oblastem – identifikaci bariér rozvoje sociálních podniků a vybraným aspektům z oblasti managementu. V rámci výstupů byl identifikován nedostatek dat týkající se sociálních podniků. Bylo také zjištěno, že bariéry rozvoje jsou spatřovány, jak v oblasti interních, tak v oblasti externích faktorů. Interní faktory ovšem převládají. Dále byla zjištěna souvislost mezi hodnocením spokojenosti naplnění cílů podniků a využívání vybraných nástrojů manažerského řízení. Sociální podniky, které je využívají, naplňují cíle lépe. Tyto výstupy je vhodné využít a aplikovat v dalším, budoucí výzkumu.
Abstrakt v dalším jazyce: Main goal of the paper is to contribute to the level of knowledge on the social enterprises´ characteristics in the Czech Republic. Special focus is placed to selected aspects, perception of barriers of social enteprises´ development and selected aspects of management. We confirmed that there is limited scope in data availability of social enterprises. Further, it has been found that respondents’ perception of development barriers is linked to internal, but also to external factors. Internal factors are dominant. Further, we agreed that there is a certain association between satisfaction with goals fulfilment and the approach to apply several management tools. We find out that enterprises that use selected tools tend to do better and recommend to apply and explore further these results into future research.
Práva: Plný text není přístupný.
© Oeconomica
Vyskytuje se v kolekcích:Konferenční příspěvky / Conference papers (KPM)
OBD

Soubory připojené k záznamu:
Soubor VelikostFormát 
Prochazkova.pdf761,56 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít  Vyžádat kopii


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/37046

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

hledání
navigace
  1. DSpace at University of West Bohemia
  2. Publikační činnost / Publications
  3. OBD