Název: Optimalizace výrobního procesu
Další názvy: Manufacturing process optimization
Autoři: Krupička, Karel
Vedoucí práce/školitel: Řeřicha Tomáš, Ing. Ph.D.
Oponent: Škoula Miroslav, Ing.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/37472
Klíčová slova: optimalizace;stihly podnik;vyrobni linka;teorie omezeni;plytvani;kaizen;kanban;poka yoke
Klíčová slova v dalším jazyce: optimization;lean manufacturing;manufacturing line;theory of constraints;waste;kaizen;kanban;poka yok
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá optimalizací výrobního procesu. Cílem práce je optimalizace výrobní linky, která se nachází v podniku Mubea spol. s r.o. v Žebráku. Podnik se zabývá výrobou komponentů do automobilů. Výrobní linka DAT 2, které je věnována tato práce, produkuje systém napínání řemene. V teoretické části jsou popsány metody pro optimalizaci výrobních procesů. Dále je popsán současný stav výrobní linky a popsána analýza, která probíhala pomocí pozorování, měření a výrobou časových snímků. Následně bylo identifikováno nejužší místo výrobní linky pomocí teorie omezení. Po identifikaci byla navržena zlepšení pro plynulejší chod a vyšší výkon linky. Poslední část je věnována zhodnocení očekávaného přínosu navržených řešení.
Abstrakt v dalším jazyce: The thesis deals with the optimization of the production process. The aim of this work is to optimize the production line located in Mubea spol. s r.o. company in Žebrák. The company manufactures car components. The DAT 2 production line which this work is focused on produces a belt tensioning system. The theoretical part describes methods for optimization of production processes. Next, the current state of the production line is described and the analysis, which was done by observation, measurement and production of time frames. Subsequently, the bottleneck of the production line was identified by the theory of constraints. After identification, improvements have been proposed for smoother operation and higher line performance. The last part is devoted to evaluation of expected benefits of the proposed solutions.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KET)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Krupicka.pdfPlný text práce34 BAdobe PDFZobrazit/otevřít  Vyžádat kopii
078758_oponent.pdfPosudek oponenta práce867,54 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
078758_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce957,09 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
078758_hodnoceni.pdfPrůběh obhajoby práce67,5 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/37472

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.