Název: Potřebuje město Plzeň mezinárodní letiště?
Další názvy: Does the City of Pilsen need an International Airport?
Autoři: Tégl, Václav
Vedoucí práce/školitel: Dokoupil Jaroslav, Doc. PaedDr. Ph.D.
Oponent: Kebza Martin, Mgr.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/37769
Klíčová slova: akcesibilita;letecká doprava;letiště;letiště pardubice;letiště plzeň-líně;letiště václava havla v praze;metropolitní regiony.
Klíčová slova v dalším jazyce: accessibility;air transport;airport;airport pardubice;airport plzen-line;vaclav havel airport prague;metropolitan areas
Abstrakt: Bakalářská práce se zaměřuje na stručné zhodnocení letecké dopravy a dopravy obecně s návazností na dopravní polohu města Plzně a Plzeňského kraje. Hlavním bodem zájmů práce je Letiště Plzeň-Líně včetně napojení na místní prvky dopravní infrastruktury. Jako model pro letiště v západočeském regionu slouží strukturně podobný region s mezinárodním letištěm v Pardubicích. V rámci práce je z hlediska konkurenceschopnosti letiště v západočeském regionu řešena i dopravní dostupnost na největší české Letiště Václava Havla v Praze a akcesibilita na jiné letiště v západních Čechách, kterým je letiště v Karlových Varech. Letecká doprava podporuje interakci mezi jednotlivými regiony. Sdružování obcí a měst se věnuje proces metroplizace při utváření metropolitních regionů. Letecká doprava má velký význam v konkurenceschopnosti jednotlivých regionů. V praktické části práce lze najít kartografické podklady vytvořené za účelem analýzy akcesibility na letiště v Plzni-Líních, letiště v Pardubicích a Letiště Václava Havla v Praze.
Abstrakt v dalším jazyce: This undergraduate thesis focuses on brief evaluation of air transport and transport in general with the means of transport of the City of Pilsen and the Pilsen Region. The thesis mainly centres around the Plzeň-Líně Airport, including connections to the local elements of transport infrastructure. The Pardubice international airport, with its similar structure, serves as a model for an international airport in the West Bohemian region. In terms of competitiveness of the airport in Western countries, the thesis deals with the accessibility to the largest Czech airport, the Vaclav Havel airport in Prague, as well as with the accessibility to another airport in West Bohemia - the airport in Karlovy Vary. Air transport promotes inter-regional interaction. The associations of municipalities and cities focus on the metropolization process in shaping the metropolitan regions. Air transport is of great importance in the competitiveness of individual regions. In this work we can find cartographic data created for the purpose of analysis of accessibility of the airports Plzeň-Líně, Pardubice and Vaclav Havel Prague.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KGE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP - Vaclav Tegl.pdfPlný text práce2,5 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Tegl.pdfPosudek oponenta práce42,75 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Tegl_0.pdfPosudek vedoucího práce179,62 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Tegl_1.pdfPrůběh obhajoby práce217,51 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/37769

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.