Název: Dopravní karty vydávané dopravními podniky města Prahy, Plzně a Brna (Opencard, Lítačka, Plzeňská karta, brněnský systém "elektronické šalinkarty")
Další názvy: Matters of transport cards issiue by transport's companies of Prague, Pilsen and Brno (Opencard, Lítačka, Plzeňská karta, System EOC)
Autoři: Kotíková, Martina
Vedoucí práce/školitel: Louda Tomáš, JUDr. CSc.
Oponent: Triner Petr, JUDr.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/37971
Klíčová slova: bonusové služby;cestující;doprava;eoc;karty;lítačka;náklady;opencard;plzeňská karta;problémy;šalinkarta
Klíčová slova v dalším jazyce: bonus services;cardholders;cards;companies;eoc;lítačka;opencard;pilsen card;problems;šalinkarta;transport;usage costs
Abstrakt: Tato bakalářská práce se zabývá dopravními kartami, které zavádějí či spravují městské dopravní podniky. Práce se zaměřila na čtyři typy karet v Praze, Plzni a Brně, konkrétně na Lítačku, Opencard, Plzeňskou kartu a "šalinkartu". První rozsáhlejší část se zabývá popisem karet. V teoretické části jsou tedy zmíněny náklady na zavedení a využívání karet, stejně jako problémy či bonusové služby, které jsou nabízeny cestujícím. Druhá část práce se zabývá empirickým zhodnocením karet. Tato část je vypracována na základě dvou dotazníků, první byl vytvořen pro cestující, kteří jsou držiteli karet Lítačka či Opencard a druhý dotazník byl vytvořen pro držitele Plzeňské karty. Odpovědi z těchto dotazníků pak slouží jako prostředek analýzy. Praktická část zaměřující se na EOC system ("šalinkarta") v Brně je sestavena na základě oficiálních zpráv Dopravního podniku města Brna.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor thesis deals with still increasing usage of urban transport cards which are being introduced in greater czech cities by city transport companies as an inovation.This bachelor is focused on four types of cards in Prague, Pilsen and Brno, specifically on Lítačka, Opencard, Pilsen card and "šalinkarta". First comprehensive part of the thesis deals with description of cards. This theoretical part is dealing with card implementation and usage costs, problems or bonus services offered to cardholders. Second part deals especially with empirical evaluation of cards. This part is based on two questionnaires, first one is designed for "Opencard" and "Lítačka" cardholders, seconds one is designed for "Pilsen card" cardholders. This practical part is focused on evaluation of responses. Practical part dealing with EOC system ("šalinkarta") in Brno is focused on official press releases of Brno City Transport Company.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KSR)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Martina Kotikova - BAKALARSKA PRACE EL.VERZE.pdfPlný text práce1,17 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kotikova - posudek VP.pdfPosudek vedoucího práce676,86 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kotikova - posudek OP.pdfPosudek oponenta práce626,35 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kotikova - protokol BP.pdfPrůběh obhajoby práce302,59 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/37971

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.