Název: Statistická regulace kvality výrobního procesu
Další názvy: Statistical regulation of the quality of the production process
Autoři: Kendík, Ondřej
Vedoucí práce/školitel: Mičudová Kateřina, Ing. Ph.D.
Oponent: Říhová Pavla, Ing.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/38106
Klíčová slova: kvalita;regulační diagram;statistická regulace;statistické testování;výrobní proces;způsobilost.
Klíčová slova v dalším jazyce: quality;control diagram;statistical control;statistical testing;production process;capability.
Abstrakt: Předložená práce je zaměřena na regulaci výrobního procesu, jelikož se stále rostoucími nároky na kvalitní výrobky je kladen stále větší důraz na bezchybný výrobní proces. Cílem práce je vyhodnotit kvalitu výrobního procesu ve vybraném podniku a navrhnout případná doporučení pro zvýšení úrovně kvality. V osmi kapitolách rozebírá nejdříve základní pojmy a nástroje z oblasti statistické regulace procesu, a následně je aplikuje na výrobní proces. Na základě provedeného výzkumu jsou vybrané společnosti předloženy návrhy na vylepšení jejich výrobního procesu. Zaměstnancům firmy je doporučeno pečlivěji kontrolovat data v programu výrobního procesu a pro kontrolu výrobků používat lepší měřící zařízení. K dosáhnutí plného potenciálu statistické regulace procesu by jí firma měla provádět pravidelně a dlouhodobě, a tím si zajistit prvotřídní výrobky.
Abstrakt v dalším jazyce: The presented work is focused on the regulation of the production process, as the everincreasing demands on quality products requires a flawless production process. The aim of the thesis is to evaluate the quality of the production process in the selected company and propose possible recommendations for increasing the quality level. In eight chapters is discussed the basic concepts and tools of statistical process control which are applied to the manufacturing process. Based on the conducted research, selected company is presented with suggestions to improve their production process. Company employees are advised to check the data in the production process program more carefully and use better measuring equipment to check products. In order to achieve the full potential of statistical process control it should be performed by the company on a regular and longterm basis, thereby securing first-class products.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Kendik_Statisticka_regulace_kvality_vyrobniho_procesu_UPLOAD.pdfPlný text práce5,28 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Kendik_OP.pdfPosudek oponenta práce177,43 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Kendik_VP.pdfPosudek vedoucího práce235,72 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Kendik.pdfPrůběh obhajoby práce73,15 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/38106

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.