Název: Komparace finančních ukazatelů u různých typů podniků
Další názvy: The comparison of the financial indicators for the different types of the enterprises
Autoři: Lišková egermaierová, Markéta
Vedoucí práce/školitel: Mičudová Kateřina, Ing. Ph.D.
Oponent: Růžková Michaela, Ing.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/39051
Klíčová slova: finanční ukazatel;analýza;těžba;zemědělství;stavebnictví;odvětví;malé a střední podniky;velké podniky
Klíčová slova v dalším jazyce: financial indicator;analysis;mining industry;agriculture;construction;sector;small and medium enterprises;large enterprises
Abstrakt: Předložená práce je zaměřena na komparaci finančních ukazatelů u tří vybraných odvětví, které byly dále rozděleny na dvě skupiny - velké podniky a malé a střední podniky (MSP). Srovnání bylo provedeno ze tří perspektiv. Předem predikované předpoklady vývoje byly srovnávány se skutečnými výsledky finanční analýzy. Dalším pohledem bylo porovnat vypočtené ukazatele mezi vybranými typy odvětví. Poslední hledisko bylo provést komparaci skupiny malých a středních podniků (MSP) se skupinou podniků velkých v rámci stejného odvětví. V teoretické části jsou definovány základní pojmy a vybrané ukazatele, které byly použity v praktické části. Dále jsou zde popsána specifika zvolených odvětví a specifika malých a středních podniků. V závěru teoretické části jsou nastaveny zmiňované předpoklady vývoje finanční analýzy. V praktické části je zpracována finanční analýza dle nastavených skupin. Na závěr diplomové práce je provedena samotná komparace výsledků z různých hledisek a provedeno hodnocení.
Abstrakt v dalším jazyce: The submitted diploma thesis is focused on the comparison of financial indicators in three selected sectors, which were further devided into two groups - large enterprises and small and medium-sized enterprises (SMEs). The comparison was made from three pespectives. The predicted development assumptions were compared with the actual results of the financial analysis. Another view was to compare the calculated indicators between selected types of industry. The last aspect was to compare a group of small and mediumsized enterprises (SMEs) with a group of large enterprises. The theoretical part defines the basic therms and selected indicators that were used in the practical part. Furthermore the specifics of selected sectors and the specifics of small and medium-sized enterprises are described. At the end of the theoretical part are mentioned assumptions of financial analysis according to set groups. The comparison of results from various pespectives is carried out and the evaluation is performed at the end of the thesis.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Diplomova prace_Liskova Marketa_K17N0013K_konecna verze.pdfPlný text práce2,93 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_LiskovaEgermaierova_OP.pdfPosudek oponenta práce159,83 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Egermaierova_VP.pdfPosudek vedoucího práce247,03 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Liskova.pdfPrůběh obhajoby práce61,62 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/39051

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.