Název: Mary Stuart - historical personality and her portrayal in Western popular culture
Další názvy: Mary Stuart - historical personality and her portrayal in Western popular culture
Autoři: Chmelířová, Nikola
Vedoucí práce/školitel: Hostýnek Tomáš, Mgr.
Oponent: Tihelková Alice, PhDr. Ph.D.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/39485
Klíčová slova: marie stuartovna;historie;biografie;chování;vliv;populární kultura;jazyk;hudba;film;seriál
Klíčová slova v dalším jazyce: mary stuart;history;biography;behavior;influence;popular culture;language;music;film;series
Abstrakt: Hlavním cílem této práce je vylíčit život historické osobnosti a zaměřit se na to, zda je v dnešních populární kultuře realita zachována. Historická a teoretická část je zaměřena na zobrazení skotského vládce a celého života. Její činy, kroky a rozhodnutí. Jsou zmíněny všechny důležité okamžiky jejího života. Spolu s jejím životem se také rozvíjejí životy lidí, kteří ji ovlivnili nebo se podíleli na jejím životě, a jsou také zmíněni v bakalářské práci. Praktická část je více věnována současnému století a odkazuje na audiovizuální díla, která byla na toto téma zpracována a zda se liší od skutečného popisu vzhledu, života, chování či komunikace královny. Tam jsou osvětlené termíny spojené s její vizáží a jazykem kterým mluvila, stejně jako výraz populární kultura a moderní témata spojená s tím.
Abstrakt v dalším jazyce: The main aim of this work is to portray the life of a historical personality and to focus on whether in today's pop culture information is told by reality. The historical and theoretical part is focused on the depiction of the Scottish ruler and her whole life. Her actions, steps and decisions. All the important moments in her life are mentioned. Along with her life, the lives of people who have influenced her or have been involved in her life are also developing, and they are also mentioned in the thesis. The practical part is more devoted to the present century and refers to the audio-visual works that have been elaborated on this subject and whether they differ from the actual description of the queen's appearance, life, behaviour or communication. There are illuminated the terms associated with her visage and the language she spoke, as well as the expression pop culture and the modern themes associated with it.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAJ)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
bakalarska_prace_2019.pdfPlný text práce530,22 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Chmelirova - vedouci.pdfPosudek vedoucího práce483,67 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Chmelirova - oponent.pdfPosudek oponenta práce589,38 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Chmelirova - obhajoba.pdfPrůběh obhajoby práce269,9 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/39485

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.