Název: Dopady socialistické industrializace na čs. ekonomiku v 50. a 60. letech
Další názvy: The effects of socialist industrialization on the Czech economy in 50 and 60 years
Autoři: Sýkorová, Petra
Vedoucí práce/školitel: Jarý Čestmír, PhDr.
Oponent: Palacká Alena, Ing.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/40329
Klíčová slova: industrializace;centrální plánovaná ekonomika;znárodnění;kolektivizace;pozemková reforma;měnové reformy
Klíčová slova v dalším jazyce: industrialization;central planned economy;nationalization;collectivization;land reform;currency reform
Abstrakt: V předložené práci je řešeno téma dopady industrializace na čs. ekonomiku v 50. a 60. letech. Hlavním cílem práce je syntéza dopadů na čs. ekonomiku v 50. a 60. letech se zaměřením na industrializaci zemědělství při použití dílčích cílů práce. Mezi dílčími cíli práce je: analýza politické situace v okolním světě po 2. světové válce, analýzy politické situace v ČSR, charakteristika měnových reforem, pozemkových reforem, syntéza nástupu plánované centrální ekonomiky a jejich dopad na ekonomiku ČSR. Výstupem práce je zhodnocení a výčet dopadů industrializace na čs. ekonomiku v 50. a 60. letech na základě analýz. Dle mého názoru bakalářská práce uceleně pojednává o ekonomické a politické situaci v ČSR v 50. a 60. letech, zejména o procesu industrializace a kolektivizace zemědělství. Pro případné zájemce o tuto tématiku, jistě bude tato bakalářská práce dobrým pomocníkem při dalším odborném studiu.
Abstrakt v dalším jazyce: The thesis covers the effects of industrialization on Czechoslovakia economy in the 50s and 60s. The main point is the synthesis of the impacts on Czechoslovakia. economy in the 50s and 60s with a focus on industrial agriculture as sub-objective of the work. Analysis of political situations in the surrounding world after World War II, mainly in the Czechoslovak Republic, characteristics of monetary and land reforms, synthesis of the procedures of the central planned economy and their impact on the Czechoslovak economy. The output of the work is the evaluation and enumeration of the impacts of industrialization on Czechoslovakia. economy in the 50s and 60s based on analyzes. In my opinion, the bachelor's thesis comprehensively deals with the economic and political situation in the Czechoslovak Republic in the 50s and 60s, especially the process of industrialization and collectivization of agriculture. For those interested in this topic, this bachelor's thesis will certainly be a good helper in further professional study.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace.pdfPlný text práce2,03 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Sykorova_VP.pdfPosudek vedoucího práce234,53 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Sykorova_OP.pdfPosudek oponenta práce242,02 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Sykorova.pdfPrůběh obhajoby práce121,13 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/40329

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.