Title: | Vliv technologie výroby na pevnost šroubů z Inconelu 718 |
Other Titles: | Influence of the manufacturing technology on bolt strength made of Inconel 718 |
Authors: | Dvořák, Jakub |
Advisor: | Zetková Ivana, Ing. Ph.D. |
Referee: | Daňa Milan, Ing. |
Issue Date: | 2020 |
Publisher: | Západočeská univerzita v Plzni |
Document type: | bakalářská práce |
URI: | http://hdl.handle.net/11025/41279 |
Keywords: | aditivní technologie;inconel;dmls;slm;závity |
Keywords in different language: | additive technology;inconel;dmls;slm;thread |
Abstract: | V této bakalářské práci bude porovnána výroba šroubů z Inconelu 718? zhotovených aditivní metodou a šroubů zhotovených konvenčními metodami výroby (třískovým obráběním a tvářením), dále se bude zabývat optimalizací navržených podpůrných struktur šroubů se závitem M12g6 pro aditivní metodu výroby pro zajištění požadovaných mechanických vlastností, minimalizaci chyb při tisku a snížení následných dokončovacích operací. |
Abstract in different language: | This bachelor's thesis deals with comparison of bolts made of Inconel 718 made by additive technology and conventional technologies (machining, forming), further, it deals with optimalization of designed support structures for M12g6 bolts, ensuring the required mechanical properties, elimination of print faults and minimalizing postprocess needs. |
Rights: | Plný text práce je přístupný bez omezení. |
Appears in Collections: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KTO) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
BP_Dvorak_Jakub_2020.pdf | Plný text práce | 5,05 MB | Adobe PDF | View/Open |
Oponentni posudek BP Dvorak.pdf | Posudek oponenta práce | 700,13 kB | Adobe PDF | View/Open |
Hodnoceni BP Dvorak.pdf | Posudek vedoucího práce | 2,66 MB | Adobe PDF | View/Open |
Prubeh obhajoby Dvorak.PDF | Průběh obhajoby práce | 525,72 kB | Adobe PDF | View/Open |
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11025/41279
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.