Název: Density Difference Grid Design in a Point-Mass Filter
Autoři: Matoušek, Jakub
Duník, Jindřich
Straka, Ondřej
Citace zdrojového dokumentu: MATOUŠEK, J., DUNÍK, J., STRAKA, O. Density Difference Grid Design in a Point-Mass Filter. Energies, 2020, roč. 13, č. 16, s. 1-18. ISSN 1996-1073.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: MDPI
Typ dokumentu: článek
article
URI: 2-s2.0-85090041859
http://hdl.handle.net/11025/42615
ISSN: 1996-1073
Klíčová slova v dalším jazyce: state estimation, nonlinear filtering, nonlinear system, point-mass method
Abstrakt: Článek je věnován odhadu stavu nelineárních stochastických dynamických systémů. Důraz je v článku kladen na filtr bodových mas, tento filtr řeší bayesovské rekurzivní vztahy za použití deterministických integračních metod na mřížce. Konkrétně je v článku diskutován návrh těchto mřížek a je prezentován nový design mřížky. Tento nový design pokrývá stavový prostr hustěji v oblasti, kde se podmíněná hustota rychle mění. V ostatních oblastech je, pro zajištěné nižších výpočetnách nároků, použita mřížka řídká. Navržený design mřížky je důkladně diskutován, analyzován a ilustrován v numerické studii.
Abstrakt v dalším jazyce: The paper deals with the Bayesian state estimation of nonlinear stochastic dynamic systems. The stress is laid on the point-mass filter, solving the Bayesian recursive relations for the state estimate conditional density computation using the deterministic grid-based numerical integration method. In particular, the grid design is discussed and the novel density difference grid is proposed. The proposed grid design covers such regions of the state-space where the conditional density is significantly spatially varying, by the dense grid. In other regions, a sparse grid is used to keep the computational complexity low. The proposed grid design is thoroughly discussed, analyzed, and illustrated in a numerical study.
Práva: © MDPI
Vyskytuje se v kolekcích:Články / Articles (NTIS)
Články / Articles (KKY)
OBD

Soubory připojené k záznamu:
Soubor VelikostFormát 
article_MDPI20_MaDuSt.pdf2,43 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/42615

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

hledání
navigace
  1. DSpace at University of West Bohemia
  2. Publikační činnost / Publications
  3. OBD