Název: Orbitální svařování heterogenních spojů
Další názvy: Orbital welding of heterogeneous welds
Autoři: Vilcsek, Igor
Stach, Ondřej
Kříž, Antonín
Citace zdrojového dokumentu: VILCSEK, I., STACH, O., KŘÍŽ, A. Orbitální svařování heterogenních spojů. Jaderná energie, 2020, roč. 2020, č. 09/2020, s. 142-144. ISSN 2694-9024.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Centrum výzkumu Řež
Typ dokumentu: článek
article
URI: http://hdl.handle.net/11025/42773
ISSN: 2694-9024
Klíčová slova: jaderná energetika;svařování;heterogenní svary
Klíčová slova v dalším jazyce: nuclear energy;welding;heterogeneous welds
Abstrakt: Pro jadernou energetiku je tavné obloukové svařování jednou z klíčových technologií nejen pro výrobu zařízení, ale i pro jeho údržbu, montáž a opravy. Z toho důvodu, že uvnitř zařízení se nachází radioaktivní médium, jehož únik by mohl představovat katastrofické následky pro člověka i pro životní prostředí. Článek stručně představuje výsledky i zkušenosti z aplikace automatického orbitálního svařování. Cenným poznatkem je nejen odladění svařovacího postupu, ale také vymezení okrajových podmínek pro dosažení kvalitních heterogenních svarů ocelí P265GH a Wr. N. 1.4541 požadovaných vlastností v opakovaném cyklu výroby.
Abstrakt v dalším jazyce: For nuclear energy, fusion arc welding is one of the key technologies not only for production of equipment, but also for its maintenance, assembly and repair. Due to the fact that there is a radioactive medium inside the facility, the leakage of which could have catastrophic consequences for humans and the environment. The article briefly presents the results and experiences from the application of automatic orbital welding. A valuable finding is not only the debugging of the welding process, but also the definition of boundary conditions for achieving quality heterogenous welds of P265 and Wr. N. 1.4541 steels required properties in repeated production cycle.
Práva: Plný text není přístupný.
© Centrum výzkumu Řež
Vyskytuje se v kolekcích:Články / Articles (CEV)
Články / Articles (KMM)
OBD

Soubory připojené k záznamu:
Soubor VelikostFormát 
Vilcsek_Jaderna_energie.pdf3,77 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít  Vyžádat kopii


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/42773

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

hledání
navigace
  1. DSpace at University of West Bohemia
  2. Publikační činnost / Publications
  3. OBD