Název: Stavební a stavebně fyzikální řešení sportovní střelnice
Autoři: Pokorný, David
Vedoucí práce/školitel: Vejvara Luděk, Ing. Ph.D.
Oponent: Kubát Jan, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/43522
Klíčová slova: střelnice;akustika;ohrožené prostory;ochranná zařízení;ochrana sluchu;hluk;konstrukce;trap;skeet
Klíčová slova v dalším jazyce: shooting range;acoustics;endangered areas;protective equipment;hearing protection;noise;construction;trap;skeet
Abstrakt: Práce se zabývá navržením sportovní střelnice pro vzduchové a brokové palné zbraně. Jedná se o stavební a stavebně fyzikální řešení této střelnice. Jedna část je věnována zatříděním těchto střelnic a navrhování střelnic z hlediska požadavků a prvků, které musí obsahovat. Další část je věnována samotnému navržení vnitřní a venkovní střelnice z hlediska konstrukce, akustiky a teplené techniky. Venkovní střelnice jsou navrženy pro olympijské disciplíny SKEET a TRAP. Všechny části této práce byly zpracovány v souladu s platnými aktuálními normami a znalostmi. K vypracování textové části byl použit program Microsoft Word a Microsoft Excel. Pro výkresovou část byl použit program AutoCAD 2019. Tepelné posouzení bylo provedeno pomocí programu Teplo 2017 EDU. Akustické posouzení bylo provedeno v programu Neprůzvučnost 2010 a v programu HLUK+.
Abstrakt v dalším jazyce: The work deals with the design of a sport shooting range for air and shotgun firearms. It is a construction and construction physical solution of this shooting range. One part is devoted to the classification of these firing ranges and the design of firing ranges in terms of the requirements and elements they must contain. Another part is devoted to the actual design of the indoor and outdoor shooting range in terms of construction, acoustics and warm technology. Outdoor shooting ranges are designed for the Olympic disciplines SKEET and TRAP. All parts of this work have been processed in accordance with current standards and knowledge. Microsoft Word and Microsoft Excel were used to create the text section. AutoCAD 2019 was used for the drawing part. The thermal assessment was carried out using the Teplo EDU 2017 programme. The acoustic assessment was carried out in the Neprůzvučnost 2010 programme and in the HLUK+ programme.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KME)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DIPLOMOVA PRACE DAVID POKORNY.pdfPlný text práce6,89 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Pokorny_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce337,07 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Pokorny_oponent.pdfPosudek oponenta práce671,1 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Pokorny_prubeh.pdfPrůběh obhajoby práce223,25 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/43522

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.