Title: | Regionální potraviny a jejich podíl na prodeji ve městě Plzeň |
Other Titles: | Regional foods and their share of sales in Plzeň |
Authors: | Hávová, Michaela |
Advisor: | Dokoupil Jaroslav, Doc. PaedDr. Ph.D. |
Referee: | Vogt David, RNDr. Ph.D. |
Issue Date: | 2021 |
Publisher: | Západočeská univerzita v Plzni |
Document type: | bakalářská práce |
URI: | http://hdl.handle.net/11025/43937 |
Keywords: | regionální potravina;regionální značení;plzeň;plzeňský kraj;producent |
Keywords in different language: | regional foods;regional labels;pilsen;pilsen region;producers |
Abstract: | Tato bakalářská práce se zabývá regionálními potravinami a jejich podílem (zastoupením) na prodeji ve městě Plzeň. Práce je rozdělena do čtyř částí. První část práce je věnována stručné historii prodeje potravin a také seznamuje s alternativními potravinovými sítěmi v ČR. Druhá část se zabývá značením potravin, analýzou pojmu regionální potravina a představením soutěže o logo Regionální potravina. Ve třetí části se nachází geografická charakteristika Plzeňského kraje s rozborem zemědělství na daném území včetně seznámení s producenty v kraji. V poslední části je na základě stanovených cílů a hypotéz práce vyhodnocen výzkum. Z něj vychází nejen to, že zastoupení regionálních potravin v maloobchodních řetězcích v Plzni by mělo být větší, ale že i informovanost spotřebitelů o prodeji těchto regionálních potravin je zde nedostatečná. |
Abstract in different language: | This bachelor's thesis deals with regional foods and their share (representation) in sales in Pilsen. The work is divided in four parts. The first part of the work is devoted to a brief history of food sales and also introduces alternative food networks in the Czech Republic. The second part deals with food labeling, the analysis of the concept of regional food, and the introduction of the competition for the logo of Regional Food. Part three contains the geographical characteristics of the Pilsen Region, with an analysis of the area's agriculture, including an introduction to the region's producers. In the last section, the research is evaluated on the basis of the objectives and hypotheses of the work. From research it assumes that the representation of regional food in retail chains in Pilsen should be greater. Consumer awareness of regional food sales in Pilsen is insufficient. |
Rights: | Plný text práce je přístupný bez omezení. |
Appears in Collections: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KGE) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
BP_Havova_Michaela.pdf | Plný text práce | 21,16 MB | Adobe PDF | View/Open |
posudek vedouci Havova.pdf | Posudek vedoucího práce | 467,66 kB | Adobe PDF | View/Open |
posudek oponent Havova_Michaela.pdf | Posudek oponenta práce | 206,06 kB | Adobe PDF | View/Open |
Havova.pdf | Průběh obhajoby práce | 132,44 kB | Adobe PDF | View/Open |
Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/11025/43937
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.