Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.authorPavelka, Jaroslav
dc.contributor.authorOrna, Jiří
dc.date.accessioned2013-11-15T12:55:10Z-
dc.date.available2013-11-15T12:55:10Z-
dc.date.issued2011
dc.identifier.citationActa Fakulty filozofické Západočeské univerzity v Plzni. 2011, č. 3, s.cs
dc.identifier.issn1802-0364
dc.identifier.urihttp://actaff.zcu.cz/export/sites/ffacta/archives/2011/ACTA_FF_2011_3.pdf
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/6370
dc.description.abstractWe analyzed archaeological food remains preserved mostly in the form of organic and carbonized remains on the pottery from the 13th – 15th century. Commercial tests for analyses of protein allergens in cooked food were used for detections of the food remains. We were able to determine some kinds of food. Damp acid conditions in cesspools probably caused damage of proteins in food remains. The results were thus less signifi cant in comparison to other localities. Nevertheless, our results revealed that, for example, all milk we identifi ed on the pottery from Plzen city was a goat milk in this time period. Our results suggests that goat milk made more important part of dairy products consumption than cow milk in late Middle Age Plzen city.en
dc.format16 s.cs
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocscs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plznics
dc.relation.ispartofseriesActa Fakulty filozofické Západočeské univerzity v Plznics
dc.rights© Západočeská univerzita v Plznics
dc.subjectPlzeňcs
dc.subjectstředověká archeologiecs
dc.subjectzbytky potravincs
dc.subjectimunodetekcecs
dc.titleVýsledky analýzy potravinových zbytků na pozdně středověké keramice z Plzněcs
dc.typečlánekcs
dc.typearticleen
dc.rights.accessopenAccessen
dc.type.versionpublishedVersionen
dc.subject.translatedPilsenen
dc.subject.translatedmedieval archaeologyen
dc.subject.translatedfood remainsen
dc.subject.translatedimunodetectionen
dc.type.statusPeer-revieweden
Vyskytuje se v kolekcích:Číslo 3 (2011)
Články / Articles (KAR)
Číslo 3 (2011)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Pavelka.pdfPlný text1,59 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/6370

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.