Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorFenclová, Marie
dc.contributor.authorLiterová, Barbora
dc.contributor.refereeHorová, Helena
dc.date.accepted2013-05-28
dc.date.accessioned2014-02-06T12:42:24Z
dc.date.available2012-04-30cs
dc.date.available2014-02-06T12:42:24Z
dc.date.issued2013
dc.date.submitted2013-04-26
dc.identifier54333
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/8551
dc.description.abstractTato práce se zabývá gastronomií a jídelními lístky psanými ve francouzštině v restauračních zařízeních v Plzni. Popisuje francouzské přírodní podmínky, jednotlivé regiony a typické francouzské produkty. Zároveň sleduje vývoj skladby jídla ve Francii i v Čechách od středověku dodnes. V poslední části se pak zaměřuje situaci v Plzni, jídelníčky ve francouzštině a francouzské podniky. Cílem této práce je zjistit, zda jsou francouzsky psané jídelníčky v Plzni a zda tam existuje nějaký francouzský podnik.cs
dc.format52 s. (72 703 znaků)cs
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isofrfr
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plznics
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení.cs
dc.subjectgastronomiecs
dc.subjectjídelní lístekcs
dc.subjectfrancouzštinacs
dc.subjectrestauracecs
dc.subjectFranciecs
dc.subjectPlzeňcs
dc.subjectmenucs
dc.subjectpitícs
dc.subjectjídlocs
dc.titleFrancouzské stolování a francouzština na jídelních lístcích v Plznics
dc.title.alternativeFrench dining and french menus in Pilsenen
dc.typebakalářská prácecs
dc.thesis.degree-nameBc.cs
dc.thesis.degree-levelBakalářskýcs
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta filozofickács
dc.description.departmentKatedra románských jazykůcs
dc.thesis.degree-programFilologiecs
dc.description.resultObhájenocs
dc.rights.accessopenAccessen
dc.description.abstract-translatedThis bachelor´s thesis deals with the gastronomy and the menus written in French in the restaurants of Pilsen. It describes the natural conditions of France, particular regions and typical French products. It also follows the development of the constitution of food from the Middle Ages up today in France and in the Czech Republic too. The aim of this work is to find out if there are the cartes written in French in Pilsen and if there is a restaurant in French style.en
dc.subject.translatedgastronomyen
dc.subject.translatedmenuen
dc.subject.translatedfrenchen
dc.subject.translatedrestauranten
dc.subject.translatedFranceen
dc.subject.translatedPilsenen
dc.subject.translatedmenuen
dc.subject.translateddrinken
dc.subject.translatedfooden
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KRO)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
OOSMenualafrancaiseetlesmenusfrancaisaPlzen.pdfPlný text práce371,45 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Literova_vedouci.PDFPosudek vedoucího práce575,26 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Literova_oponent.PDFPosudek oponenta práce646,77 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Literova_obhajoba.PDFPrůběh obhajoby práce533,67 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/8551

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.