Název: Pohledávky společenství vlastníků a problematika jejich uplatnění
Další názvy: The receivables of the Apartment Owners Associations and the problematics of its assertion
Autoři: Štillip, Petr
Citace zdrojového dokumentu: ŠTILLIP, P. Pohledávky společenství vlastníků a problematika jejich uplatnění. Komorní listy, 2018, roč. 10, č. 4, s. 34-38. ISSN 1805-1081.
Datum vydání: 2018
Nakladatel: Wolters Kluwer
Typ dokumentu: článek
article
URI: http://hdl.handle.net/11025/30932
ISSN: 1805-1081
Klíčová slova: společenství vlastníků;členové společenství
Klíčová slova v dalším jazyce: the apartment owners associations;the members association
Abstrakt: Předložená stať se zabývá problematikou pohledávek společenství za svými vlastními členy, což představuje velmi obsáhlé a diskutované téma. Je potřeba se k němu neustále vracet a rozvíjet úvahy de lege ferenda i s ohledem na vývoj praxe. Konečné řešení situace zatím zůstává na samotných společenstvích. Tuto skutečnost by si měly uvědomovat všechny osoby, které jsou členy těchto právnických osob, neboť je to v jejich nejvyšším zájmu. Nezbývá než se začít zajímat o dění ve společenství a rovněž o to, koho si členové společenství volí ze svého středu do funkcí členů výborů a předsedů. Jsou to právě tito funkcionáři, kteří na sebe berou odpovědnost za řádné fungování společenství a obstarávání jeho záležitostí.
Abstrakt v dalším jazyce: The presented essay deals with the problematics of the obligations of the members of the Apartment Owners Associations which represents a broad and widely discussed topic. It is necessary to constantly return to this topic and to develop deliberations de lege ferenda with the reflection of the development of practice. The ultimate resolution of this situation remains on the associations themselves. This fact should be recognized by all members of these legal entities simply because it is in their best interests. There is nothing else left for the members but to be interested in the association matters and in what candidates are being elected to the committee and to the function of the chairman. It is these very officials that take the responsibility for the proper functioning of the Apartments Owners Association and for the procurement of its matters.
Práva: Plný text není přístupný.
© Wolters Kluwer
Vyskytuje se v kolekcích:Články / Articles (KOP)
OBD

Soubory připojené k záznamu:
Soubor VelikostFormát 
2018-04-Komorni-listy-Štillip.pdf215,78 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít  Vyžádat kopii


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/30932

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

hledání
navigace
  1. DSpace at University of West Bohemia
  2. Publikační činnost / Publications
  3. OBD