Název: Modernizace výuky slévárenství
Další názvy: Modernization of teaching foundry industry
Autoři: Semerák, Jiří
Citace zdrojového dokumentu: KROTKÝ, Jan, ed.; SIMBARTL, Petr, ed. Inovace a technologie ve vzdělávání: časopis o nových metodách a inovacích v technickém a přírodovědném vzdělávání. 2018, č. 1.
Datum vydání: 2018
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: článek
article
URI: http://olympiadatechniky.cz/itev/
http://hdl.handle.net/11025/34533
ISSN: 2571-2519
Klíčová slova: litina;slévárenství;železo;odlévání
Klíčová slova v dalším jazyce: casting;foundry;iron;molding
Abstrakt: Cílem práce je vytvořit učební pomůcku, která bude co nejreálněji popisovat pracovní postup při výrobě odlitků ze šedé litiny s lupínkovým grafitem. Žákům bude zprostředkovávat základní poznatky o slévárenství v atraktivní podobě. Podstata této práce je naplněná praktickým výukovým videem „Slévárenství – Popis pracovního postupu“ Teoretická část je zaměřená na ověření účinnosti videa u žáků SŠTD Ostrava - Vítkovice, základní výčet didaktických zásad a použití videa v reálném vzdělávání pomoci platformy youtube.com.
Cílem práce je vytvořit učební pomůcku, která bude co nejreálněji popisovat pracovní postup při výrobě odlitků ze šedé litiny s lupínkovým grafitem. Žákům bude zprostředkovávat základní poznatky o slévárenství v atraktivní podobě. Podstata této práce je naplněná praktickým výukovým videem „Slévárenství – Popis pracovního postupu“ Teoretická část je zaměřená na ověření účinnosti videa u žáků SŠTD Ostrava - Vítkovice, základní výčet didaktických zásad a použití videa v reálném vzdělávání pomoci platformy youtube.com.
Abstrakt v dalším jazyce: The aim of the thesis is to create teaching aids, which were as realistic as possible to describe the working process in the production of cast iron castings with graphite (LLG). They will provide students with basic knowledge of foundry in an attractive form. The essence of this work is filled with a practical video tutorial "Foundry - a description of the work process" The theoretical part is aimed at verifying the video performance of pupils of the SŠTT Ostrava - Vítkovice pupils, a basic list of didactic principles and the use of video in real education using youtube.com.
Práva: © Západočeská univerzita v Plzni
Vyskytuje se v kolekcích:Číslo 1 (2018)
Číslo 1 (2018)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Semerak.pdfPlný text423,64 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/34533

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.