Název: Effect of the Cascade Injection Molding on the Filling Behaviour
Další názvy: Vliv kaskádového vstřikování plastu na plnění
Autoři: Habrman, Martin
Ráž, Karel
Kalina, Tomáš
Citace zdrojového dokumentu: HABRMAN, M., RÁŽ, K., KALINA, T. Effect of the Cascade Injection Molding on the Filling Behaviour. Manufacturing Technology, 2019, roč. 19, č. 6, s. 936-940. ISSN 1213-2489.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: J. E. Purkyne University in Usti nad Labem
Typ dokumentu: článek
article
URI: 2-s2.0-85077808543
http://hdl.handle.net/11025/36424
ISSN: 1213-2489
Klíčová slova: Vícevtokové vstřikování;Teplý vtokový systém
Klíčová slova v dalším jazyce: Multi–gate Injection Molding;Hot Runner System
Abstrakt: Tento článek se zabývá různými způsoby vstřikování. Plastový díl může být plněn mnoha způsoby. Použití více vtoků je již ve vstřikovacím průmyslu běžné. Vícevtokové plnění má vliv na finální vlastnosti výrobku, zejména počet vtoků, načasování zavírání, otevírání a jejich pořadí. V tomto článku je referenčním dílem jednoduchá plastová krabička, která je v jednom směru výrazně delší než v ostatních. Na spodní straně krabičky jsou žebra, také na této straně jsou umístěné vtoky. Vstřikovat je možné celkem pěti vtoky. Všechny navržené varianty plnění jsou porovnány s ohledem na teplotu, tlak a počet studených spojů. Nejvýhodnější možností plnění vyšlo plnit od středu krabičky s postupným otevíráním dalších vtoků.
Abstrakt v dalším jazyce: This paper deals with different ways of injection molding. A plastic part can be generally filled many ways. Use of more than one gate is common in a plastic industry. Cascade molding can affect the final properties of the product, especially by the number of gates, timing of closing – opening and by the order of individual gates. A simple plastic box is used as a reference part in this paper. It is a longitudinal part with one side longer than the others. There are ribs on the bottom side of the box. The injection system is located on the bottom side of the box. The filling process is considering five individual gates. All possible filling variants are compared with respect to temperature, pressure and number of weld lines. Sequential filling from the central point of the box is the most suitable option.
Práva: Plný text je přístupný v rámci univerzity přihlášeným uživatelům.
© J. E. Purkyne University in Usti nad Labem
Vyskytuje se v kolekcích:Články / Articles (RTI)
OBD

Soubory připojené k záznamu:
Soubor VelikostFormát 
MT_2019_6_Habrman.pdf469,29 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít  Vyžádat kopii


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/36424

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

hledání
navigace
  1. DSpace at University of West Bohemia
  2. Publikační činnost / Publications
  3. OBD