Název: Possibility of Using Eddy Current Evaluation of the Heat Treatment of Steel
Další názvy: Možnost využití vyhodnocení vířivých proudů při tepelném zpracování oceli
Autoři: Beneš, Petr
Průcha, Vojtěch
Hájek, Jiří
Vítovec, Vilém
Citace zdrojového dokumentu: BENEŠ, P. ., PRŮCHA, V. ., HÁJEK, J. ., VÍTOVEC, V. . Possibility of Using Eddy Current Evaluation of the Heat Treatment of Steel. Manufacturing Technology, 2019, roč. 19, č. 3, s. 371-374. ISSN 1213-2489.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: J. E. Purkyne University in Usti nad Labem
Typ dokumentu: článek
article
URI: 2-s2.0-85069866190
http://hdl.handle.net/11025/36605
ISSN: 1213-2489
Klíčová slova: vířivé proudy;zbytkový austenit;cementace
Klíčová slova v dalším jazyce: eddy current;retained austenite;carburizing
Abstrakt: Existuje velké množství speciálních metod pro zkoumání vnitřního stavu materiálů na základě vířivých proudů. Hlavní využití vířivých proudů je především v oblasti povrchového inženýrství, kde metoda umožňuje kvantifikování vybraných stavů povrchové integrity. Metoda vířivých proudů je svým způsobem nenahraditelným nástrojem v povrchovém inženýrství. Důvodem je to, že žádná jiná dostupná metoda neposkytuje informace o povrchových i podpovrchových oblastech materiálu, které jsou pro většinu dalších inspekčních metod obtížně dosažitelné. Je třeba poznamenat, že podpovrchové oblasti materiálu jsou z hlediska funkčního chování přiléhajícího povrchu materiálu velmi významné. Tento článek se zabývá další netradiční aplikací metody vířivých proudů. Tento článek a s ním spojený výzkum je zaměřen na použití vířivých proudů jako metody nedestruktivního testování pro ověření cementace a detekci zbytkového austenitu po procesech chemicko-tepelného a tepelného zpracování.
Abstrakt v dalším jazyce: There are a large number of special methods for exploring the internal condition of materials on the basis of eddy currents. A major use of this method can be seen in surface engineering, particularly in studyiing some state quantities of surface integrity. It is also an irreplaceable toll in surface engineering. The reason is that no other affordable method provides information on both the surface and the sub-surface regions, as the latter are difficult to reach by most other inspection methods. It must be noted that the sub-surface region is significant, and dictates, to a large extent, the behaviour of the overlying surface. This article explores another non-traditional application od eddy current inspection. The study presented here involves a use of this non-destructive testing method for carburizing verification and for detectingof amounts of retained austenite.
Práva: © Elsevier
Vyskytuje se v kolekcích:Články / Articles (KMM)
OBD

Soubory připojené k záznamu:
Soubor VelikostFormát 
Benes_Manufacturing_Technology.pdf6,58 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/36605

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

hledání
navigace
  1. DSpace at University of West Bohemia
  2. Publikační činnost / Publications
  3. OBD