Název: Úskalí práce sester při péči o pacienta během léčby kontinuální eliminační metodou
Další názvy: Pitfalls of nurses' work in patient care during treatment by continuous elimination method
Autoři: Tichá, Michaela
Frei, Jiří
Citace zdrojového dokumentu: TICHÁ, M., FREI, J. Úskalí práce sester při péči o pacienta během léčby kontinuální eliminační metodou. Florence, 2020, roč. 16, č. 5, s. 13-15. ISSN 1801-464X.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Care Comm
Typ dokumentu: článek
article
URI: http://hdl.handle.net/11025/42249
ISSN: 1801-464X
Klíčová slova: Úskalí;práce;sester;při;péči;pacienta;během;léčby;kontinuální;eliminační;metodou
Klíčová slova v dalším jazyce: Pitfalls;nurses;work;patient;care;during;treatment;continuous;elimination;method
Abstrakt: Problematika kontinuálních eliminačních metod a činnosti s ní související na jednotkách intenzivní péče jsou častou náplní práce všeobecných sester. V mnoha případech ale zdravotničtí pracovníci, a to zejména v situacích, kdy tuto činnost nevykonávají často či pravidelně, tápou a nejsou si zcela jisti v některých intervencích. I proto je vhodné, aby zdravotnická pracoviště, kde se intervence v souvislosti s touto metodou vykonávají, měla vhodný pracovní postup či standard dostupný všem zainteresovaným. V našem výzkumném šetření jsme se zaměřili na identifikaci potenciálních rizik, problémů a absenci potřebných informací, které mohou pomoci zdravotníkům ke zvládnutí dané problematiky, a budou jim oporou v jednotlivých intervencích souvisejících s kontinuální eliminační metodou.
Abstrakt v dalším jazyce: The issues of continual elimination methods and activity associated with them on intensive care units are frequent content of general nurses’ work. But in many cases the health workers, and especially in situations when they do not perform this activity often or frequently, fumble and are not completely certain in some interventions. And wherefore it is convenient for medical facilities where the interventions in accordance with this method are performed to have an appropriate working procedure or a standardization available to all involved personnel. In our research, we focused on the identification of potential risks, problems and absence of desired information which may help health workers to manage given issues and will be a support to them in individual interventions related to continual elimination method.
Práva: Plný text není přístupný.
© Care Comm
Vyskytuje se v kolekcích:Články / Articles (KOS)
OBD

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
listovaccka_FLORENCE_5-20.pdf3,17 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít  Vyžádat kopii
clanek.pdf393,14 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít  Vyžádat kopii


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/42249

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

hledání
navigace
  1. DSpace at University of West Bohemia
  2. Publikační činnost / Publications
  3. OBD