Název: Zjišťování dostupnosti, povahy a kvality komunitních pobytových služeb pro osoby s mentálním postižením v České Republice
Další názvy: Researching the availability, nature and quality of community based services for people with intellectual disabilities in the Czech Republic
Autoři: Káňová, Šárka
Smutek, Martin
Smutek, Martina
Janyšková, Kristýna
Řezáč, Karel
Beadle-Brown, Julie
Šiška, Jan
Citace zdrojového dokumentu: KÁŇOVÁ, Š. JANYŠKOVÁ, K. ŘEZÁČ, K. BEADLE-BROWN, J. ŠIŠKA, J. Zjišťování dostupnosti, povahy a kvality komunitních pobytových služeb pro osoby s mentálním postižením v České Republice. In: Smutek, M. Sociální práce jako nástroj prosazování lidských práv a zkušenosti z oblasti sociální práce v období koronavirové krize. Hradec Králové: Gaudeamus, 2020. s. 94-98. ISBN 978-80-7435-802-9.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Gaudeamus
Typ dokumentu: konferenční příspěvek
conferenceObject
URI: http://hdl.handle.net/11025/43139
ISBN: 978-80-7435-802-9
Klíčová slova: mentální postižení;komunitní pobytové služby;aktivní podpora;deinstitucionalizace
Klíčová slova v dalším jazyce: intellectual diabilities;community living;active support;deinstitutionalisation
Abstrakt: Předkládaný příspěvek se zabývá tématem aktivního občanství a dostupnosti komunitních pobytových služeb pro osoby s mentálním postižením. Autoři zde prezentují teoretická východiska pro porozumění sledované oblasti, z nichž vystupuje potřeba dalších výzkumů. Na tuto potřebu výzkumný tým reaguje výzkumným projektem GAČR „Zjišťování dostupnosti, povahy a kvality komunitních pobytových služeb pro osoby s mentálním postižením v České republice”. Ten si klade za cíl prostřednictví kvalitativně-kvantitativních technik prozkoumat povahu a kvalitu služeb komunitního bydlení pro osoby s mentálním postižením v České republice.
Abstrakt v dalším jazyce: This paper addresses the issues of active citizenship and the availability of community living services for people with intellectual disabilities. The authors present a theoretical basis for understanding this area, which results into need for further research. The research team responds to this need with the GAČR research project „Researching the availability, nature and quality of community based services for people with intellectual disabilities in the Czech Republic“. It aims to examine the nature and quality of community living services for people with intellectual disabilities in Czech Republic through qualitative and quantitative techniques.
Práva: © Gaudeamus
Vyskytuje se v kolekcích:Konferenční příspěvky / Conference papers (KPG)
OBD

Soubory připojené k záznamu:
Soubor VelikostFormát 
lidska-prava_17hdsp-2020_sbornik-textu_vfin-20210126-172628.pdf2,79 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/43139

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

hledání
navigace
  1. DSpace at University of West Bohemia
  2. Publikační činnost / Publications
  3. OBD