Název: The Willingness to Devote Time to Volunteers Projects in Relation to Volunteers Practice
Další názvy: Ochota věnovat čas dobrovolnickým projektům ve vztahu k praxi dobrovolníků
Autoři: Zárubová, Lucie
Švecová, Lenka
Citace zdrojového dokumentu: ZÁRUBOVÁ, L. ŠVECOVÁ, L. The Willingness to Devote Time to Volunteers Projects in Relation to Volunteers Practice. In: SHS Web of Conf. Volume 92, 2021 The 20th International Scientific Conference Globalization and its Socio-Economic Consequences 2020. Zilina: University of Zilina, 2021. s. 1-8.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: University of Zilina
Typ dokumentu: konferenční příspěvek
conferenceObject
URI: http://hdl.handle.net/11025/43210
Klíčová slova: Dobrovolník, Motivace, Student, Čas projektu
Klíčová slova v dalším jazyce: Volunteer, Motivation, Student, Time of Projects
Abstrakt: Pozadí výzkumu: Článek se zabývá dobrovolnictvím. Vztah mezi školní a dobrovolnickou orientací je srovnáván mezi respondenty připravujícími se na budoucí trh práce, tj. Studenty středních a vysokých škol různých oborů, kteří studují v České republice. Studenti mohou být motivováni získáváním zkušeností v týmové spolupráci při řešení společného cíle, jako je jeden typ motivátoru. Jsou dobrovolníci a potenciální dobrovolníci ochotni věnovat svůj čas projektům stejným způsobem, ať už mají nebo nemají zkušenosti s dobrovolnictvím? Účel článku: Účelem je najít souvislost mezi věkem respondentů, jejich zkušenostmi s dobrovolnictvím a časem, který jsou ochotni dobrovolnictví věnovat. Metody: Metodou je kvantitativní studium odpovědí studentů středních a vysokých škol. Kvantitativní studie používá test chí kvadrát. Výsledkem kvantitativního zpracování dotazníkového šetření je odpověď na otázku, zda existuje souvislost mezi věkem respondentů, jejich zkušenostmi s dobrovolnictvím a časem, který jsou ochotni dobrovolnictví věnovat. Zjištění a přidaná hodnota: Výsledkem jsou rozdíly a souvislosti mezi věkem dobrovolníků, jejich zkušenostmi s dobrovolnictvím a ochotou být dobrovolníkem na delší či kratší dobu. Výsledek průzkumu přináší manažerům výhody při náboru dobrovolníků a nelze popřít, že se ochota dobrovolníků věnovat svůj čas dobrovolnictví změní, jakmile získají zkušenosti.
Abstrakt v dalším jazyce: Burial mounds are considered as a typical monument of the Early and Middle Bronze Age in southern Bohemia, representing the only form of graves within BA–BC2 in the area. Although the existing literature has stated hundreds of burial mounds at dozens of cemeteries, after a critical review, only 19 burial mounds from 10 sites can be assigned to the Early Bronze Age, and further 73 burial mounds from 29 sites represent the Middle Bronze Age. Most of the mounds are polycultural, however, burying attributable to both the monitored periods can be unequivocally proven only within four mounds. Even so, an occasional continuity can be taken into account when thinking about using these funeral places.
Práva: © University of Zilina
Vyskytuje se v kolekcích:Konferenční příspěvky / Conference papers (KPM)
OBD



Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/43210

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

hledání
navigace
  1. DSpace at University of West Bohemia
  2. Publikační činnost / Publications
  3. OBD