Název: Distance based laboratory specialty courses
Další názvy: Distanční vzdělávání v oblasti výuky laboratorně zaměřených předmětů
Autoři: Armakolas, Stefanos
Papakonstantinou, Nikolaos
Griva, Anastasia
Krotký, Jan
Citace zdrojového dokumentu: ARMAKOLAS, S. PAPAKONSTANTINOU, N. GRIVA, A. KROTKÝ, J. Distance based laboratory specialty courses. Inovace a technologie ve vzdělávání, 2021, roč. Neuveden, č. 1, s. 40-44. ISSN: 2571-2519
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita
Typ dokumentu: článek
article
URI: http://hdl.handle.net/11025/46478
ISSN: 2571-2519
Klíčová slova: distanční vzdělávání;laboratorní předměty;praktická výuka
Klíčová slova v dalším jazyce: distance education;laboratory courses;specialty
Abstrakt: Za důležitý aspekt distančního vzdělávání je považována časová i prostorová flexibilita, kterou z principu tento způsob vzdělávání poskytuje. Tato určitá svoboda volby vzdělávací strategie je pro vzdělávací instituce výzvou pro tvorbu specializovaných vzdělávací programů, které budou implementovat pokročilé metody výuky, u kterých se osvědčilo, že lépe fungují právě v praxi distančního vzdělávání. V době pandemie Covid 19 (2020/21) se ukázalo, že kurzy s vysokým obsahem praktické nebo laboratorní výuky jsou pro metody distančního vzdělávání problematicky uchopitelné. Mluvíme o oborech, které zahrnují kurzy související buď s přírodními vědami, jako je fyzika, chemie a matematika nebo s vědami aplikovanými, kde zároveň existuje přímá vazba mezi teoretickými kurzy a laboratorními činnostmi. Účelem této studie je poukázat na důležitost hledání způsobů, jak prostřednictvím distančního vzdělávání správně zprostředkovat obsah specializovaných laboratorních kurzů.
Abstrakt v dalším jazyce: An important aspect of distance learning is considered to be the flexibility it provides, both in terms of the time, but also the place of its conduction. That freedom of choice makes it a necessity, for the educational institutions and their faculties, to form a detailed and specialized curriculum that implements teaching methods proven to perform better in distance education scenarios. More specifically, in fields that include courses related to either the natural sciences, such as physics, chemistry and mathematics, or the applied sciences of technology, there is a direct link between the theoretical courses and laboratory activities. The purpose of this study is to highlight the importance of finding ways that properly convey the material of laboratory specialty courses through distance learning.
Práva: © Západočeská univerzita v Plzni
Vyskytuje se v kolekcích:OBD

Soubory připojené k záznamu:
Soubor VelikostFormát 
2021 DISTANCE BASED LABORATORY.pdf454,63 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/46478

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

hledání
navigace
  1. DSpace at University of West Bohemia
  2. Publikační činnost / Publications
  3. OBD