Název: Liniové stavby a střet exekučního a insolvenčního řízení
Další názvy: Line structures and the conflict of executory and insolvency proceedings
Autoři: Papež, Petr
Citace zdrojového dokumentu: PAPEŽ, P. Liniové stavby a střet exekučního a insolvenčního řízení. Obchodní právo, 2023, roč. 32, č. 5, s. 13-26. ISSN: 1210-8278
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Wolters Kluwer
Typ dokumentu: článek
article
URI: http://hdl.handle.net/11025/53044
ISSN: 1210-8278
Klíčová slova: liniové stavby;exekuční řízení;insolvenční řízení;katastr nemovitostí
Klíčová slova v dalším jazyce: linear constructions;enforcement proceedings;insolvency proceedings;land registry
Abstrakt: Liniové stavby jsou důležitou součástí moderní společnosti. Liniové stavby umožňují tok vody, elektřiny, plynu, dopravu, internet, přepravu zboží a osob a bez nich by život, jak ho známe, přestal existovat. Liniové stavby jsou svou povahou a účelem velmi specifické. Tato specifičnost je patrná ještě předtím, než jsou tyto stavby umístěny nebo postaveny. Tuto specifickou povahu liniových staveb je třeba zohlednit v případě, že se jejich vlastník dostane do platební neschopnosti a liniové stavby se stanou předmětem exekučního nebo insolvenčního řízení. Tento článek se zabývá nuancemi jednotlivých řízení a možnými řešeními jejich střetu s ohledem na liniové stavby.
Abstrakt v dalším jazyce: Line structures are an important part of modern society. Line structures enable the flow of water, electricity, gas, traffic, internet, transportation of goods and people and without them the life as we know it would seize to exist. Line structures are very specific in their nature and purpose. This specificity is apparent even before such structures are placed or built. This specific nature of line structures needs to be taken into account in the event that their owner becomes insolvent and the line structures become the subject of execution proceedings or insolvency proceedings. This article deals with the nuances of individual proceedings and possible solutions to their conflict in the light of line structures.
Práva: Plný text není přístupný.
© Wolters Kluwer
Vyskytuje se v kolekcích:Články / Articles (KOP)
OBD

Soubory připojené k záznamu:
Soubor VelikostFormát 
Sken OP.PDF3,7 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít  Vyžádat kopii


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/53044

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

hledání
navigace
  1. DSpace at University of West Bohemia
  2. Publikační činnost / Publications
  3. OBD