Název: Preliminary Results of a Survey on the Use of Self-Adaptation in Industry
Další názvy: Předběžné výsledky průzkumu o využití samoadaptace v průmyslu
Autoři: Weyns, Danny
Gerostathopoulos, Ilias
Abbas, Nadeem
Andersson, Jesper
Biffl, Stefan
Brada, Přemysl
Bureš, Tomáš
Di Salle, Amleto
Lago, Patricia
Musil, Angelika
Musil, Juergen
Pelliccione, Patrizio
Citace zdrojového dokumentu: WEYNS, D. GEROSTATHOPOULOS, I. ABBAS, N. ANDERSSON, J. BIFFL, S. BRADA, P. BUREŠ, T. DI SALLE, A. LAGO, P. MUSIL, A. MUSIL, J. PELLICCIONE, P. Preliminary Results of a Survey on the Use of Self-Adaptation in Industry. In SEAMS '22: Proceedings of the 17th Symposium on Software Engineering for Adaptive and Self-Managing Systems. New York: Association for Computing Machinery, 2022. s. 70-76. ISBN: 978-1-4503-9305-8 , ISSN: 2157-2305
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Association for Computing Machinery
Typ dokumentu: konferenční příspěvek
ConferenceObject
URI: 2-s2.0-85133878797
http://hdl.handle.net/11025/54902
ISBN: 978-1-4503-9305-8
ISSN: 2157-2305
Klíčová slova: průzkum;samoadaptace;průmysl
Klíčová slova v dalším jazyce: survey;software systems;self-adaptation;industry
Abstrakt: Samoadaptace vybavuje softwarový systém zpětnovazební smyčkou, která automatizuje úkoly, které by jinak museli provádět operátoři. Takové zpětnovazební smyčky si našly cestu v řadě praktických aplikací, typickým příkladem je elastický cloud. V současnosti ale není jasný stav využití samoadaptace v praxi. Abychom získali přehled o využití samoadaptace v praxi, provedli jsme rozsáhlý průzkum ve spolupráci s průmyslem. Tento článek uvádí předběžné výsledky založené na datech z průzkumu, která jsme získali od 113 odborníků z 16 zemí, z nichž 62 pracuje s konkrétními samoadaptivními systémy. Zdůrazňujeme hlavní dosud získané poznatky: motivace pro samoadaptace, konkrétní případy použití a potíže, s nimiž se setkáváme při jejím uplatňování v praxi. Na závěr článku nastíníme naše plány pro zbytek studie.
Abstrakt v dalším jazyce: Self-adaptation equips a software system with a feedback loop that automates tasks that otherwise need to be performed by operators. Such feedback loops have found their way to a variety of practical applications, one typical example is an elastic cloud. Yet, the state of the practice in self-adaptation is currently not clear. To get insights into the use of self-adaptation in practice, we are running a large-scale survey with industry. This paper reports preliminary results based on survey data that we obtained from 113 practitioners spread over 16 countries, 62 of them work with concrete self-adaptive systems. We highlight the main insights obtained so far: motivations for self-adaptation, concrete use cases, and difficulties encountered when applying self-adaptation in practice. We conclude the paper with outlining our plans for the remainder of the study.
Práva: Plný text je přístupný v rámci univerzity přihlášeným uživatelům
© ACM
Vyskytuje se v kolekcích:Konferenční příspěvky / Conference Papers (KIV)
OBD

Soubory připojené k záznamu:
Soubor VelikostFormát 
weyns2022preliminary.pdf164,62 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít  Vyžádat kopii


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/54902

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

hledání
navigace
  1. DSpace at University of West Bohemia
  2. Publikační činnost / Publications
  3. OBD