Název: Inteligentní elektroisntalace
Další názvy: Inteligent electrical installations
Autoři: Ungr, Tomáš
Moc, Pavel
Citace zdrojového dokumentu: Inovace a technologie ve vzdělávání: časopis o nových metodách a inovacích v technickém a přírodovědném vzdělávání. 2023, č. 2, s. 14-18.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni, Fakulta pedagogická
Typ dokumentu: článek
article
URI: http://hdl.handle.net/11025/55314
ISSN: 2571-2519
Klíčová slova: inteligentní elektroinstalace;programování;domovní elektroinstalace;Loxone;elektrotechnika;žáci;základní škola
Klíčová slova v dalším jazyce: intelligent wiring;programming;home wiring;Loxone;electrical engineering;students;primary school
Abstrakt: Tento článek se programováním inteligentní elektroinstalace. V první kapitole si popíšeme samotnou vybranou technologii. Jaké pomůcky jsme pro výzkum potřebovali a v jakém prostředí jsme programovali. Druhá kapitola se zabývá úkoly, které byly sestaveny pro potřeby našeho výzkumu. Úkoly jsou postavené tak, že se začíná od nejjednodušších, kde žák naučí zařízení pouze ovládat světlo. Až po složité, které se zabývají například regulací stínění. Cílem tohoto článku je na základě dat z výzkumů zhodnotit, zda žáci na základních školách dokážou pracovat s touto technologií.
Abstrakt v dalším jazyce: This article is about programming intelligent electrical installations. In the first chapter, we will describe the chosen technology itself, including the tools needed for research and the environment in which we programmed. The second chapter focuses on the tasks created for the purposes of our research. The tasks are designed to start from the simplest, where the student learns to control only the lighting devices. Moving on to more complex tasks, such as shading control. The goal of this article is to evaluate, based on research data, whether primary school students can work with this technology.
Práva: © Západočeská univerzita v Plzni
Vyskytuje se v kolekcích:Články / Articles (KMT)
Číslo 2 (2023)
Číslo 2 (2023)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Itev_2_2023-14-18.pdfPlný text208,15 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/55314

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.