Název: Financování příspěvkové organizace
Další názvy: Financing semi-budgetary organization
Autoři: Ollariová, Lenka
Vedoucí práce/školitel: Singerová, Jitka
Oponent: Cozlová, Světlana
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/12209
Klíčová slova: finanční zdroje;příspěvková organizace;dotace;předškolní školství;kraj;státní rozpočet
Klíčová slova v dalším jazyce: financial resources;semi-budgetary organization;preschool education;grants;region;state budget
Abstrakt: Předmětem bakalářské práce "Financování příspěvkové organizace" je rozbor a analýza financování příspěvkových organizací, konkrétně mateřských škol. Práce rozebírá různé zdroje financování mateřských škol v České republice. Zdroje financování jsou rozčleněny dle oblastí, z kterých jsou získány či poskytovány, jedná se o zdroje cizí i vlastní. Cizí zdroje jsou především zdroje státní, poskytnuté příslušným krajem nebo územním samosprávním celkem. Vlastními zdroji je myšleno financování provozu z vybrané úplaty za předškolní vzdělávání od rodičů dětí, dary a financování stravování dětí i zaměstnanců. Pozornost je zaměřena i na zdroje financování, které nejsou běžné. Veškeré poznatky jsou v praktické části aplikovány na konkrétní mateřskou školu 54. mateřskou školu Plzeň, Staniční 72, příspěvkovou organizaci. Pro názornost je provedena analýza jednotlivých zdrojů financování a následně i analýza výkazu zisku a ztráty za rok 2013. V závěru práce je celkově zhodnoceno financování 54. mateřské školy Plzeň, Staniční 72, příspěvkové organizace.
Abstrakt v dalším jazyce: Subject of studying of : "Financing semi-budgetary organizations" is the analysis of financing allowance organizations, particularly kindergartens. The work analyzes different resources of financing kindergartens in the Czech Republic. Financing resources are devided by regions from which they are obtained or provided, it means foreign and own resources. Liabilities are mainly supplied by the state resources provided by an authorized region. The meaning of own resources is financing the operation of the selected payment for pre-school education of parents´ children, donations and financing meals for children and staff. The attention is focused on the resources of financing that are not common. All findings in the practical part of the work are applied on a specific kindergarten 54th kindergarten Pilsen, Staniční 72, semi-budgetary organization. An analysis of financing resources is provided and consequently also an analysis of the profit and loss account for the year 2013. In the conclusion, financing of 54th kindergarten Pilsen, Staniční 72, semi-budgetary organization is evaluated.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Ollariova Lenka.pdfPlný text práce3,6 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
pvollariova.pdfPosudek vedoucího práce601,28 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ollariova.pdfPosudek oponenta práce674,5 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oollariova.PDFPrůběh obhajoby práce839,19 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/12209

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.