Název: SolidCAM – software pro produktivní víceosé frézování
Autoři: Cimr, Ivan
Citace zdrojového dokumentu: Strojírenská technologie Plzeň 2009: sborník abstraktů: III. ročník mezinárodní konference konané ve dnech 21.- 22.1.2009 v Plzni. Vyd. 1. Plzeň: ZČU v Plzni, 2009, s. [1-9] . ISBN 978-80-7043-750-6.
Datum vydání: 2009
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni. Fakulta strojní. Katedra technologie obrábění
Typ dokumentu: konferenční příspěvek
conferenceObject
URI: http://hdl.handle.net/11025/16413
ISBN: 978-80-7043-750-6
Klíčová slova: SolidCAM;CNC;CAM;frézování;obrábění
Klíčová slova v dalším jazyce: SolidCAM;CNC;CAM;milling;machining
Abstrakt: CNC obráběcí stroje jsou již ve strojírenství tak samozřejmé jako mobil v ruce teenagera. Víceosé obráběcí stroje nejsou daleko od podobného konstatování. Jejich vyššímu rozšíření již nestojí nic v cestě, ani vyšší ceny ne. Kdo si dovede spočítat cena/výkon a má dost sil pro počáteční investici, ten se vlastně ani jinak rozhodnout nemůže. Pro efektivní nasazení těchto technologií je důležitý také CAM software pro víceosé programování. Jeho výkonnost – ta se skládá z vícero složek – je jedním z rozhodujících parametrů pro úspěšnou aplikaci víceosého obrábění. SolidCAM je špičkový a osvědčený CAM software pro programování CNC obrábění až do pěti souvisle řízených os.
Abstrakt v dalším jazyce: CNC milling machines are as common today as a mobile phone in teenagers´ hand. Multi-axes metal-cutting machines are not far from similar fate. There is no obstacle on their path to become a common used tool – not even the high price. Everyone who can calculate the price for value and has enough power for initial investment cannot decide to buy anything else. For effective implementation of these technologies it is necessary to utilize CAM software for multi-axes programming. CAM power – and there is many parameters included in this term – is decisive factor for successful use of multi-axes milling. SolidCAM is the complete, ‘best-in-class’ Manufacturing Suite for efficient and profitable CNC-Programming inside SolidWorks.
Práva: © University of West Bohemia
Vyskytuje se v kolekcích:Strojírenská technologie - Plzeň 2009 sborník příspěvků
Strojírenská technologie - Plzeň 2009 sborník příspěvků

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Cimr.pdfPlný text381,7 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/16413

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.