Název: Optimalizace obráběcího procesu
Další názvy: Optimisation of cutting parameters
Autoři: Koukol, Vladislav
Mádl, Jan
Citace zdrojového dokumentu: Strojírenská technologie Plzeň 2009: sborník abstraktů: III. ročník mezinárodní konference konané ve dnech 21.- 22.1.2009 v Plzni. Vyd. 1. Plzeň: ZČU v Plzni, 2009, s. [1-6]. ISBN 978-80-7043-750-6.
Datum vydání: 2009
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni. Fakulta strojní. Katedra technologie obrábění
Typ dokumentu: konferenční příspěvek
conferenceObject
URI: http://hdl.handle.net/11025/16430
ISBN: 978-80-7043-750-6
Klíčová slova: optimalizace;kritérium optimalizace;řezné podmínky
Klíčová slova v dalším jazyce: optimalization;criteria optimalization;cutting conditions
Abstrakt: Výrobní náklady představují významnou část ceny strojírenského produktu. Základním problémem současné strojírenské výroby je nedostatečná integrace technických a ekonomických parametrů v podnicích, tedy jejich nedostatečné propojení a využití pro optimalizaci pracovních podmínek na výrobních strojích a minimalizace výrobních nákladů. Oblast ekonomiky i vlastních technologických podmínek na výrobních strojích jsou dnes zcela nebo z větší část odděleny. Významnou cestou, jak snížit výrobní náklady bez dalších finančních investic na stávajícím výrobním zařízení, je nákladová optimalizace výrobního procesu. V našem případe optimalizace obráběcího procesu. Nákladovou optimalizaci obráběcího procesu můžeme provést pouze v případě prvotní analýzy technických a ekonomických faktorů, které tento proces ovlivňují, spojení těchto faktorů a poté nalezení hodnoty minimálních výrobních nákladů.
Abstrakt v dalším jazyce: For the cost optimisation of the cutting conditions is necessary, to join both economics and technical factors and then come up greater integration in the company managing. This is not very often realized in industrial companies or it is realized but insufficient or incorrectly. In compliance, how precise data are entering into the process of the optimisation, then we are able to reach the optimal (minimal) costs.
Práva: © University of West Bohemia
Vyskytuje se v kolekcích:Strojírenská technologie - Plzeň 2009 sborník příspěvků
Strojírenská technologie - Plzeň 2009 sborník příspěvků

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Koukol.pdfPlný text211,08 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/16430

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.