Název: Šestiúhelníky
Další názvy: Hexagons
Autoři: Fadrhonc, Jan
Citace zdrojového dokumentu: HONZÍKOVÁ, Jarmila ed.; KROTKÝ, Jan ed. Olympiáda techniky Plzeň 2014 20.–21.5. 2014: sborník příspěvků z mezinárodní studentské odborné a vědecké konference. 1. vyd. Plzeň: Západočeská univerzita v Plzni, 2014, s. [49-50]. ISBN 978-80-261-0372-1.
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: konferenční příspěvek
conferenceObject
URI: http://www.fpe.zcu.cz/kmt/kat/olympiada_techniky/2014/2014.html
http://hdl.handle.net/11025/16628
ISBN: 978-80-261-0372-1
Klíčová slova: hlavolamy;hra;šestiúhelníky
Klíčová slova v dalším jazyce: brain-teasers;game;hexagons
Abstrakt: Jedná se o hlavolam, který je inspirován hrou domino. Jednotlivé šestiúhelníky se k sobě skládají stranami se stejnými barvami (nebo čísly). Hra také vychází z principu hlavolamu sudoku, protože žádná hrana šestiúhelníku nesmí být vyplněna stejnou barvou. Šestiúhelníky pak vytvoří určitý obrazec, v základní verzi je to rádoby obdélník. Pro možnost jednoduššího skládání je možné použít i rám, do kterého by se šestiúhelníky daly skládat, a tak by řešitel hlavolamu znal tvar předem. Šestiúhelník z plastu nebo železa má vyměnitelný střed pro nastavení tajenky. U papírové podoby se do středu šestiúhelníku šifra pouze vypíše.
Abstrakt v dalším jazyce: This is a puzzle game inspired by domino, individual hexagons to each consist parties with the same colors (or numbers). The game also based on the principle sudoku puzzle, because no edge hexagon may be filled with the same color. The hexagons then creates a pattern in the base version is a wannabe rectangle. Making it easier for folding is possible to use a frame to which would give hexagons compose a puzzle solver and knew the shape in advance. Hexagon plastic or iron has a removable center for setting puzzle. In paper form into the center of the hexagon cipher only listings.
Práva: © Západočeská univerzita v Plzni
Vyskytuje se v kolekcích:Olympiáda techniky Plzeň 2014
Olympiáda techniky Plzeň 2014

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Fadrhonc_clanek.pdfPlný text47,98 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/16628

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.