Název: E-health z pohledu historie i současnosti
Další názvy: e-Health from the perspective of history and present
Autoři: Baumruková, Markéta
Vedoucí práce/školitel: Hejduková Pavlína, Ing. Ph.D.
Oponent: Klepáková Adéla, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2016
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/23274
Klíčová slova: ehealth;elektronizace zdravotnictví;elektronické zdravotnictví;digitalizace zdravotnictví
Klíčová slova v dalším jazyce: ehealth;electronization of health service;electronic health service;digitizing of health service
Abstrakt: Předložená práce se věnuje problematice eHealth. Vybrala jsem si toto téma diplomové práce, protože mi zajímá vývoj českého státu, jehož součástí je i zdravotnictví. A elektronizace zdravotnictví rozhodně přispěje k jeho vývoji. Cílem práce je analýza a zhodnocení historického vývoje a současného stavu v oblasti eHealth v České republice i v zahraničí. Práce je rozdělena do 5 kapitol. 1. kapitola objasňuje pojmy z oblasti eHealth, popisuje jeho historii, legislativu, možné přístupy k němu, výhody a nevýhody pro všechny uživatele. V dalších kapitolách jsou představeny snahy o implementaci eHealth, současný stav a aktivity a organizace podporující realizaci elektronického zdravotnictví v České republice. Ve 4. kapitole jsou uvedeny fungující systémy eHealth ve vybraných zahraničních státech a některé problémy, které proces implementace eHealth doprovázely. V závěrečné kapitole jsou představeny návrhy a doporučení pro úspěšnou implementaci eHealth v České republice.
Abstrakt v dalším jazyce: This diploma thesis is focused on problems of eHealth. I chose this subject of my thesis because I´m interested in development of Czech Republic. Health service belongs to this development. And electronization of health service helps definitely to his development. Thesis objective is analysis and evaluation of historical development and present state in eHealth field in Czech Republic and abroad too. The thesis is divided into 5 parts. Part 1 explains terms in eHealth field, describes history, legislation, advantages and disadvantages for all users. In next parts is introduced pursuit about eHealth implementation, present state and activities and companies which helps to eHealth implementation in Czech Republic. In part 4 are successful eHealth systems in abroad and some problems which were with eHealth implementation. In last part are introduced designs and recommendations for successfully eHealth implementation in Czech Republic.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP - Baumrukova - eHealth z pohledu historie i soucasnosti.pdfPlný text práce1,7 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
pv baumrukova.PDFPosudek vedoucího práce687,08 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
po Baumrukova.PDFPosudek oponenta práce563,59 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Baumrukova.PDFPrůběh obhajoby práce307,03 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/23274

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.