Název: Angažovanost vybraných českých humanitárních organizací v zahraničí
Další názvy: Czech humanitarian relief organizations and their participation in international humanitarian and development aid
Autoři: Tafatová, Michaela
Vedoucí práce/školitel: Preis Jiří, RNDr. Ph.D.
Oponent: Matušková Alena, Doc. PaedDr. CSc.
Datum vydání: 2016
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/23501
Klíčová slova: humanitární organizace;rozvojové organizace;rozvojové země;humanitární krize;neziskové organizace
Klíčová slova v dalším jazyce: humanitarian organizations;development organizations;developing countries;humanitarian crisis;non-profit organizations (ngos)
Abstrakt: Tato práce se zabývá humanitární a rozvojovou pomocí, která je poskytována od organizací registrovaných v České republice. Praktická část této práce spočívá v utvoření databáze velkého počtu českých humanitárních a rozvojových Organizací a druhé navazující databáze, kde jsou zobrazeny země přijímající pomoc a konkrétní sumy, které do těchto zemí byly odeslány v roce 2014 jednotlivými organizacemi. V teoretické části jsou popsány největší humanitární a rozvojové organizace a problémy zemí, jež přijímají nejvyšší finanční objem pomoci od českých humanitárních a rozvojových organizací. V této práci lze najít i přehlednou mapu sídel sledovaných organizací a jejich právní formy.
Abstrakt v dalším jazyce: This work deals with humanitarian and development aid, which is provided by organizations registered in the Czech Republic. The practical part of this work consists in creating a database of a large number of Czech humanitarian and development organizations and also in creating the second follow-up database that lists countries receiving aid and specific sums, which were sent to these countries by individual organizations in 2014. The theoretical part describes the biggest humanitarian and development organizations and problems of the countries receiving highest amounts of financial assistance from the Czech humanitarian and development organizations. Also a clear map showing the seats of observed organizations together with their legal form can be found in this work.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KGE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Michaela_Tafatova.pdfPlný text práce4,8 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Tafatova-p.oponenta.PDFPosudek oponenta práce1,02 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Tafatova-p.vedouci.PDFPosudek vedoucího práce1,05 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Tafatova.PDFPrůběh obhajoby práce461,69 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/23501

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.