Název: Hodnocení finančního vývoje podniků vybraného odvětví pomocí predikčních modelů
Další názvy: The evaluation of the financial development of the companies of the selected sector using prediction models
Autoři: Neumannová, Nikola
Vedoucí práce/školitel: Krechovská Michaela, Doc. Ing. Ph.D.
Oponent: Vallišová Lucie, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2018
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/31400
Klíčová slova: finanční analýza;predikční modely;in05;kralickův quick test
Klíčová slova v dalším jazyce: financial analysis;prediction models;in05;kralicek quick test
Abstrakt: Předložená diplomová práce je zaměřena na analýzu finančního vývoje vybraného odvětví na základě predikčních modelů. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je na základě informací z odborné literatury nejprve stručně vymezena finanční analýza včetně jejích tradičních metod a dále jsou blíže charakterizovány vybrané predikční modely a jejich využití při ekonomické analýze. V praktické části je nejprve představeno zvolené odvětví zpracovatelského průmyslu a jeho oddíl výroby strojů a zařízení. Dále jsou na daný oddíl aplikovány vybrané predikční modely ve třech sledovaných letech 2014, 2015, 2016. Na základě této aplikace je provedena analýza finančního vývoje odvětví, která je v poslední kapitole praktické části zhodnocena spolu se spolehlivostí využití vybraných predikčních modelů v daném odvětví.
Abstrakt v dalším jazyce: This submitted diploma thesis is focused on analysis of a financial development of a selected sector using selected prediction models. The bachelor thesis is focused on financial analysis of a concrete company. The thesis is divided into theoretical and practical part. In the theoretical part at first there is based on information from professional literature briefly define financial analysis including her traditional methods and next there are characterize selected prediction models and their use in economic analysis in more detail. In the practical part, first there is characterized the selected sector manufacturing industry and his section production machines and devices. Furthermore, the selected prediction models are applied to the section in three monitored years 2014, 2015, 2016. Based on this application there is analysed the financial development of the sector, which is evaluated together with the reliability of the use selected prediction models in the sector in the last chapter of the practical part.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Neumannova.pdfPlný text práce1,9 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Neumannova_OP.pdfPosudek oponenta práce498,46 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Neumannova_VP.pdfPosudek vedoucího práce346,31 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Neumannova_0.pdfPrůběh obhajoby práce74,82 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/31400

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.