Název: Potřeby praktické stylistiky
Další názvy: The Need for Practical Stylistics
Autoři: Čechová, Marie
Citace zdrojového dokumentu: ČECHOVÁ, M. Potřeby praktické stylistiky. Český jazyk a literatura, 2018, roč. 68, č. 3, s. 136-140. ISSN 0009-0786.
Datum vydání: 2018
Nakladatel: SPN
Typ dokumentu: článek
article
URI: http://hdl.handle.net/11025/33869
ISSN: 0009-0786
Klíčová slova: učitel češtiny;student bohemistiky;praktická stylistika;struktura textu;makrokompozice;mikrokompozice;odstavec;členění a koherence textu
Klíčová slova v dalším jazyce: teacher of Czech;student of Czech studies;practical stylistics;text structure;macro composition;micro composition;paragraph;sequencing a text;text coherence
Abstrakt: Příspěvek vychází z přesvědčení autorky, že kromě teoretického studia je třeba připravovat studenty bohemistiky učitelské i neučitelské na tvorbu textu, zvláště odborného, a na jeho rektifikaci. Budoucí učitele pak i na řízení přípravy tvorby textu, na jeho opravu a hodnocení. Článek seznamuje čtenáře s obsahem a postupem práce v semináři praktické stylistiky.
Abstrakt v dalším jazyce: The author is positive that the students of Czech studies, either within teacher training or outside the teacher training scheme, should be skilled in writing and proofreading texts, especially scientific ones. Future teachers should be trained to be able to control planning the text, text production, its proofreading and assessment. The paper presents the syllabus and proceedings of work in a seminar of practical stylistics.
Práva: Plný text není přístupný.
© SPN
Vyskytuje se v kolekcích:Články / Articles (KČJ)
OBD

Soubory připojené k záznamu:
Soubor VelikostFormát 
casopis-3_s105-156_2018-01-21.pdf920,33 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít  Vyžádat kopii


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/33869

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

hledání
navigace
  1. DSpace at University of West Bohemia
  2. Publikační činnost / Publications
  3. OBD