Název: Fixing ice hockey’s low scoring flip side? Just flip the sides
Další názvy: Málo gólů v hokeji? Zkusme prohodit strany
Autoři: Friesl, Michal
Libich, Jan
Stehlík, Petr
Citace zdrojového dokumentu: FRIESL, M., LIBICH, J., STEHLÍK, P. Fixing ice hockey’s low scoring flip side? Just flip the sides. Annals of operations research, 2020, roč. 292, č. 1, s. 27-45. ISSN 0254-5330.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Springer
Typ dokumentu: článek
article
URI: 2-s2.0-85086791306
http://hdl.handle.net/11025/39831
ISSN: 0254-5330
Klíčová slova: Lední hokej;Sport;Modely s diskrétní volbou;Dynamika gólů
Klíčová slova v dalším jazyce: Ice hockey;Sport;Discrete choice models;Scoring dynamics
Abstrakt: Globální sportovní průmysl je extrémně konkurenceschopný. Zaměřujeme se na lední hokej a navrhujeme reformu, která může potenciálně zvýšit jeho popularitu sportu zvýšením počtu gólů. Reforma optimalizuje logistickou konvenci o používání stran na ledě a laviček mimo led, která ovlivňuje množství útočné hry a dynamiku skórování ve hře skrz střídání hráčů. Pomocí několika empirických přístupů poskytujeme odhady výsledného nárůstu skóre pro všech 11 geograficky různorodých soutěží v našem unikátním datasetu. Jsou poměrně velké a robustní vůči řadě kontrolních testů, což hovoří pro vyzkoušení reformy v některé hokejové lize (nižší úrovně).
Abstrakt v dalším jazyce: The global sports industry is extremely competitive. We focus on ice hockey and propose a (largely) costless reform to its operations that can potentially enhance the sport's popularity by increasing the number of goals. The reform optimizes a logistic convention on the use of on-ice sides and off-ice benches, which affects the amount of attacking play and within-game scoring dynamics through the players' substitutions. Using several empirical approaches, we provide estimates of the resulting scoring rise for all 11 geographically diverse competitions in our unique dataset. They are sizeable and robust to a number of checks, making case for trialling the reform in some (lower-tier) ice-hockey league.
Práva: Plný text není přístupný.
© Springer
Vyskytuje se v kolekcích:Články / Articles (NTIS)
Články / Articles (KMA)
OBD

Soubory připojené k záznamu:
Soubor VelikostFormát 
Article_FixingIceHockeySLowScoringFlip.pdf642,43 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít  Vyžádat kopii


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/39831

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.

hledání
navigace
  1. DSpace at University of West Bohemia
  2. Publikační činnost / Publications
  3. OBD