Název: Analýza prostorové koncentrace imigrantů v Andalusii a Katalánsku
Další názvy: Analysis of spatial concentration of immigrants in Andalusia and Catalonia
Autoři: Kšírová, Anna
Vedoucí práce/školitel: Lepič Martin, Mgr.
Oponent: Vogt David, RNDr. Ph.D.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/40090
Klíčová slova: imigrace;andalusie;katalánsko;obce;prostorová koncentrace;imigranti;země původu
Klíčová slova v dalším jazyce: immigration;andalusia;catalonia;municipality;spatial concentration;immigrants;country of origin
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá prostorovou koncentrací imigrantů v Andalusii a Katalánsku. První část práce je zaměřena na teoretické poznatky z přečtené literatury, vysvětlení základních pojmů a případových prací spojených s imigrací. V praktické části dochází ke zpracování sekundárních dat s ohledem na počet imigrantů a jejich prostorovou koncentraci, kdy za zkoumaná období jsou zvoleny roky 2010 a 2018. Tato data jsou získána ze statistických ročenek jednotlivých regionů (idescat.cat, Junta de Andalucía). Cíle práce jsou zaměřeny na zjištění prostorové koncentrace vybraných imigrantů dle země původu v čase. Hlavním zjištěním je vysoká podobnost prostorové koncentrace s ohledem na místa výskytu imigrantů. Jedná se o municipalities v oblasti pobřežního pásu a v oblasti velkých či jinak významných měst.
Abstrakt v dalším jazyce: The bachelor thesis deals with the spatial concentration of immigrants in Andalusia and Catalonia. The first part of the thesis is focused on theoretical knowledge from the literature, explanation of basic concepts and case works related to immigration. In the practical part, secondary data are processed with regard to the number of immigrants and their spatial concentration at the years 2010 and 2018. These data are obtained from statistical yearbooks of individual regions (idescat.cat, Junta de Andalucía). The aims of the work are focused on determining the spatial concentration of selected immigrants according to the country of origin over time. The main finding is the high similarity of spatial concentration with respect to the places of occurrence of immigrants. These are municipalities in the area of the coastal strip and in the area of large or otherwise important cities.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KGE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP - KSIROVA ANNA.pdfPlný text práce4,35 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci_2019-20, Ksirova.pdfPosudek vedoucího práce123,13 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Ksirova_Anna_o.pdfPosudek oponenta práce161,98 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ksirova obhajoba.pdfPrůběh obhajoby práce95,82 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/40090

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.